Tento základný krém je nenáročný na prípravu a chutí fantasticky. Okrem toho sa s ním ľahko pracuje, dobre sa nanáša a dlho drží tvar, dokonca aj bez chladenia. Pridaním ovocnej drene či kakaa ho možno ľahko obmieňať a vyrobiť aj farebné verzie tohto krému.
Na krém potrebujete:
- 250g masla izbovej teploty
- 100ml šľahačkovej smotany
- 100g cukru
- 250g jemného rozotierateľného syru (Lučina alebo Mascarpone)
- 1 vanilkový cukor
Základný recept na výrobu Muffinov nájdete tu- https://recepis.sk/2019/11/03/zakladny-recept-na-muffiny-alebo-cupcakes/
Postup:
- Podľa základného receptu si pripravíme muffiny.
- Na krém najskôr vyšľaháme smotanu s cukrom do tuha.
- Pridáme maslo, vanilkový cukor a krémovitý syr a všetko spolu premixujeme až vznikne hladký krém bez hrudiek.
- Krém dáme do cukrárenskej špičky a pomocou nej ho nanesieme na vychladnuté muffiny.