Shepherd's Pie

Shepherd’s Pie s hovädzím mletým mäsom

Tento pokrm si väčšina spája s anglickom, svôj pôvod ma ale v Írsku, kde bol pokrmom chudobných. Je to typické jedlo z jedného hrnca v ktorom sa dajú prísady ľubovoľne obmienať podľa chute. Okrem toho výborný spôsob využitia zvyškov uvarených zemiakov či zemiakovej kaši.

Postup:

  • Na prípravu zemiakovej kaše treba dať variť 5-6 väčších zemiakov do osolenej vody. Kdo už má uvarené zemiaky alebo kašu, využije túto.
  • Rozmágané zemiaky premiešame so 100ml mlieka a vyšľaháme do hladkej kaši.
  • Na plnku opečieme 500g hov. Mletého mäsa spolu s 1 cibuľkou.
  • Keď sa mäso začne lepiť na panvicu pridáme 1pl masla, za šálku mrazeného hrášku (alebo inej zeleniny, napr. Na drobno ppkrájanej mrvky) a zalejeme 100ml vývaru.
  • Na nízskom ohni varíme 10-15min až sa 2/3 vývaru vyparí. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  • Nádobu na zapekanie vymastíme a vložíme plnku.
  • Do cukrárenskej špricky dáme zemiakovú kašu a nanesieme na mäsovú plnku.
  • Pokvapkáme olejom a necháme pri 180°C piecť ca. 35min. až začne dostávať horná vrstva zlatistú farbu.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*