Kurací paprikáš je pokrm hotový za necelých 30 minút. Nakoľko sú stehná vykostené, je to ideálne jedlo tiež pre deti. Kdo sa rozhodne kuracie stehná vykostiť doma, bude mať z mäsa dvojaký úžitok- mäso využije na paprikáš a kosti na výrobu kuracieho vývaru.
Suroviny:
- 8 kuracích stehien
- 1 veľká cibuľa
- 2 PL oleja
- 2 PL múky
- 400ml vody
- 150ml sladkej smotany
- 1 PL červenej papriky
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Kuracie stehná umyjeme a osušíme (treba počítať zhruba 1 stehno na osobu).
- Následne kuracie stehná zbavíme kože a vykostíme ich (na to narežeme pozdĺžne mäso a potom sa ho snažíme stiahnúť z kosti). Kdo si netrúfa, môže rovno kúpiť vykostené mäso zo stehien.
- Následne mäso pokrájame na malé kocky. Tie osolíme a okoreníme čiernym korením.
- Cibuľu pokrájame na kocky a necháme pomaly na oleji opekať do hneda. Pridáme kuracie mäso.
- Opekáme až mäso zatiahne póry. Potom posypeme múkou ako aj červenou paprikou a zalejeme vodou. Premiešame.
- Prikryté necháme 10-15 minút dusiť na nízkom ohni.
- Na záver pridáme šľahačkovú smotanu a už len necháme zovrieť.
Ideálnou prílohou sú halušky, napríklad tieto jednoduché múkové halušky.
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Hrnčekový citrónový koláč s kokosom
Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept
-
Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance
Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.