Kaki alebo hurmikaki je ovocím, ktoré sa v regáloch obchodov začína objavovať koncom jesene a aj počas zimy spestrý komzumáciu ovocia, ktorá práve v zime nieje až tak rôznorodá. Toto ovocie je mimoriadne bohaté na vitamín C a je jedlé aj so šupkou, ja osobne však šupku zvyknem šúpať a jem len dužinu.
Jesť sa dá už v tvrdšej forme a čím dlkšie sa nechá stáť o to mäkkšiu ale aj sladšiu konzistenciu dostane. Na tieto vrstvené poháre sa najlepšie hodia už zrelšie plody, ktoré sú tak sladké, že ich netreba dochuťovať.
Postup:
- 3 vačšie zrelé plody ošúpeme, rozkrojíme na štvrtiny a vložíme do vysokej misky.
- Následne všetko rozmixujeme ponorným mixérom na kašu. Odložíme stranou.
- 500ml bieleho jogurtu zmiešame s 20l kyslej smotany ako aj s 3Pl pr. cukru. Dobre premiešame.
- Do pohárov postupne vrstvýme jogurtovú a kaki zmes. Vrch ozdobíme podľa chuti napríklad čokoládou.