Verili by ste, že základom tejto chutnej paprikovej nátierky je suchý chlieb? Nielen, že ho neskôr nebudete cítiť ale by vás to po ochutnaní nikdy nenapadlo pretože bude nátierka krásne krémovitá a plná chuti a aróm. Čo však môžem zo skúsenosti povedať, kdo raz túto nátierku vyskúša, ten sa od nej len tak ľahko neodlepí. Chutí krásne aromaticky po paprikách, rajčinách a orieškoch. Recept mám od tety, kde som ju poprvý krát jedla a je to naozaj veľká dobrota. Ideálny spôsob tiež využitia staršieho pečiva.
Suroviny:
- 2 biele bagetky alebo 4 krajce toastového chleba
- 150g vlašských orechov + 50g slaných kešu orieškov (alebo arašídov)
- 700ml rajčinového pretlaku passata
- 1PL paprikovej pasty (kdo nemá rozmixuje 2 červené papriky kápie na kašu)
- soľ, čierne korenie, sušené čili/čili pasta
- (20g sušených paradajok)
Postup:
- Bagety alebo toasty vložte do mixéra a nechajte ich jemne nasekať (mala by vzniknúť zmes podobná strúhanke).
- Potom ich vložte na panvicu s trochou oleja a za stáleho miešania opekajte, kým chlieb nezhnedne. Panvica by mala byť pod stálym dohľadom a najlepšie je opekať na strednom alebo nízkom ohni, inak sa pečivo môže rýchlo začať pripáliť.
- Opečené kúsky pečiva vložte do vysokej misy a nechajte kompletne vychladnúť.
- Orechy nasekáme polohrubo (ja mám rada, keď sú v nátierke stále malé kúsky) a pridáme ich k pečivu.
- Okrem toho pridajte paradajkovú passatu, paprikovú pastu a chilli a čierne korenie podľa chuti. Kto chce, môže pridať aj hrsť nakrájaných sušených paradajok, ale potom si treba dať pozor na solenie, pretože obsahujú soľ.
- Všetko spolu zmiešame a pred podávaním necháme krátko odstáť, aby sa vlhké prísady nasiakli.
- Necháme ešte krátko postáť v chlade a môžeme servírovať túto krásne kreémovitú nátierku s chrumkavými orieškami.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Pingback: Obložené chlebíčky, Canapes - recepis.sk - Keď tradície chutia