Lasagne sú skvelou pochúťkou, ale povedzme si to popravde, aj veľmi zdĺhavé na prípravu. Minule som videla zjednodušený postup kedy sa pláty krátko predvarili a potom už len pomiešali zo zvyšnými omáčkami a dali zapiecť. Vskutku veľké urýchlenie klasickej prípravy a výsledok rovnako chutný.
Zjednodušené Lasagne hotové za 30 minút
Course: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- zakladné suroviny
Suroviny
cestoviny na lasagne
200 g tvrdého syra – napríklad gouda- boloňská omáčka
1 cibuľa
200 g mletého hovädzieho mäsa
1 konzerva paradajok v šťave
soľ, čierne korenie, 1 kocka cukru- bešamelová omáčka
3 lyžice masla
3 PL múky
100 ml vývaru
300 ml mlieka
Directions
- Na prípravu lasagní pripravte paradajkovú a bešamelovú omáčku. Na paradajkovú omáčku osmažte 1 cibuľu nakrájanú na kocky, pridajte 200 g mletého hovädzieho mäsa, okoreňte soľou a čiernym korením a smažte, kým mäso pekne nezhnedne.
Potom pridajte 300 ml paradajkového pretlaku passata alebo 1 šálku paradajok v šťave a nechajte krátko povariť.
Dochutíme sušeným chilli, 1 lyžičkou cukru a prípadne soľou. Nechajte vychladnúť a krátko rozmixujte ponorným mixérom. - Na prípravu bešamelovej omáčky najprv v hrnci rozpustíme 3 PL masla, pridáme rovnaké množstvo hladkej múky a krátko spolu opražíme, aby sa vytvorila zápražka.
Prilejeme 100 ml vývaru (najlepšie hovädzieho) a 300 ml mlieka. Osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a za stáleho miešania varíme, kým omáčka nezhustne. Potom ju nechajte vychladnúť. - Zatiaľ čo sa omáčky varia pripravíme si cestovinu. V hrnci dáme zovrieť vodu a potom ju osolíme. Pláty dáme do vody tak aby sa pláty nedotýkali a po 4 minútach ich ´pomocou kuchynských kliešti vyberieme a položíme s odstupom na podložku. Pokrájame na menšie kusy.
- Už len do vymastenej nádoby nalejeme bešamelovú a bolognese omáčku, pridáme cestoviny a premiešame. Snažíme sa rovnomerne rozložiť po celom plechu a potom vrch výdatne posypeme syrom a necháme pri 200C ca 15-20 minút zapekať až sa syr roztopí.