Chutné kysnuté slimáky so šťavnatými sladkými čučoriedkami v kombinácii so škoricou. Kombinácia sladkých čučoriedok a teplej škorice vytvára chuťovú explóziu. Príprava je navyše jednoduchá, takže ide o prístupný recept pre začínajúcich aj skúsených pekárov.
Jump to RecipePrečo by ste to mali vyskúšať
- Spojenie šťavnatých čučoriedok s voňavou škoricou je nielen jedinečné, ale aj neuveriteľne chutné. Sladko-sladká chuť čučoriedok sa dokonale dopĺňa s hrejivým korením škorice a vytvára buchtu, ktorá je rovnako príjemná pre chuťové poháriky ako pre zmysly.
- Nie je nič lepšie ako vôňa čerstvo upečených buchiet, ktorá sa rozlieva po celom dome. Keď si tieto buchty pripravíte sami, budete si ich môcť vychutnať čo najčerstvejšie a najlepšie.
- Tieto buchty sú ideálne na raňajky, poludňajšiu desiatu alebo sladký dezert. Sú dostatočne univerzálne na to, aby ste si ich mohli vychutnať kedykoľvek počas dňa.
- Pečením doma máte kontrolu nad zložkami, čo zaručuje zdravší výber bez zbytočných prísad a konzervačných látok.
Výhody čučoriedkových buchiet zo škoricového cesta
Výživné zložky: Čučoriedky sú plné antioxidantov a vitamínov, zatiaľ čo škorica má protizápalové vlastnosti. Spojenie týchto superpotravín do lahodnej pochúťky je zdravším pôžitkom.
Domáca kvalita: Uspokojenie z toho, že si pečiete vlastné buchty, presne viete, čo v nich je, a vyhnete sa umelým prísadám, sa nedá preceňovať.
Vhodné pre celú rodinu: Tento recept je ideálny na zapojenie celej rodiny do pečenia. Deti si zamilujú pomoc pri miesení cesta a posýpaní škoricou a čučoriedkami.
Ako z tohto receptu vyťažiť maximum
Čerstvé ingrediencie: Na dosiahnutie najlepšej chuti použite čerstvé čučoriedky a kvalitnú škoricu. Čerstvé droždie tiež zabezpečí lepšie kysnutie a štruktúru.
Správne kysnutie: Nechajte cesto poriadne vykysnúť. Tento krok je rozhodujúci na dosiahnutie ľahkej, nadýchanej štruktúry, vďaka ktorej sú tieto buchty také neodolateľné.
Rovnomerné rozloženie: Pri pridávaní čučoriedok a škorice dbajte na to, aby boli rovnomerne rozmiestnené po celom ceste. Tým sa zabezpečí, že každé sústo bude plné chuti.
Čas a teplota pečenia: Dodržiavajte odporúčaný čas a teplotu pečenia. Prepečením sa buchty môžu vysušiť, zatiaľ čo pri nedostatočnom pečení môžu byť vo vnútri cesto.
Poleva na zvýšenie sladkosti: Pre extra sladký nádych môžete teplé buchty pokvapkať jednoduchou polevou z práškového cukru a mlieka.
Tipy a triky
Prísady pri izbovej teplote: Pred začatím prípravy buchiet zohrejte všetky prísady na izbovú teplotu. Vďaka tomu sa droždie lepšie aktivuje a cesto lepšie vykysne.
Hnetenie: Dôkladným hnetením cesta sa vytvorí lepok, ktorý dodá buchtám dokonalú štruktúru a chrumkavosť.
Ďalšie príchute: Vychutnajte si experiment a do cesta pridajte trochu citrónovej kôry alebo do škoricovej náplne posypte muškátový oriešok, aby ste získali ďalšiu vrstvu chuti.
Skladovanie
Tieto buchtičky si najlepšie vychutnáte čerstvé, ale môžete ich skladovať vo vzduchotesnej nádobe až dva dni. Ak ich chcete znovu ohriať v rúre, na pár minút získajú chuť ako čerstvé z rúry.
Recept
Čučoriedkovo-škoricové slimáky
Course: Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
500g polohrubej múky
1/2 čerstvých kvasníc + 1 PL cukru na kvások
štipka soli
3PL masla izbovej teploty
ca. 250ml mlieka
2 vajíčka
200g čučoriedky
4PL cukru
2PL cukru
1PL škorice/1/2 balenia škoricového cukru
1 vanilkový cukor
Postup
- V miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu Múku zmiešame s kváskom, vajíčkami, mliekom a maslom a pridávame po malých množstvách vodu. Vymiesime elastické cesto ktoré necháme zakryté hodinu kysnúť.
- Čučoriedky dáme do hrnca spolu s trochou vody a cukru a 10 povaríme, necháme vychladnúť.
- Cesto potom vyrolujeme na pomúčenej ploche na obdĺžnik. Cesto najskôr výdatne potrieme maslom, potom nanesieme čučoriedky a potom posypeme škoricou a na záver po celej ploche posypeme vanilkovým cukrom.
- Cesto zarolujeme do šúlca a pomocou noža rozdelíme na 12 rovnako hrubých kúskov. Takto pripravené položíme s odstupom na plech a necháme ešte prikryté 15 minút oddychovať. Povrch potrieme žĺtkom.
- Potom pečieme pri 200C ca. 30 minút do chrumkava.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čučoriedkovo-škoricové slimáky
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.