Ak máte radi lasagne, tak vám zaručene zachutí aj tento pokrm. Zvyčajne sa používajú na plnenie väčšie druhy cestovín – napr.canelloni- ale zvolte také, aké viete kúpiť. Dokonca môžete použiť aj lasagne pláty, keď si tieto predvaríte.
Jump to RecipePlnené cestoviny zapečené v boloňskej omáčke
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 balenie väčších cestovín (canelloni)
2Pl múky
2PL masla
150ml vývaru
150ml mlieka
100g syru (napr. parmezán)
250ml Boloňská omáčka (p. recept pre postup)
150g tvrdého syru na zapečenie (eidam/gouda)
Postup
- Najprv si pripravte bešamelovú omáčku. Na tento účel zohrejte 2 PL masla a pridajte 2 PL hladkej múky. Krátko osmažte a pridajte mlieko. Krátko stiahnite z ohňa a dobre premiešajte, aby ste odstránili všetky hrudky. Vráťte na sporák a za stáleho miešania priveďte do varu. Dochuťte soľou a korením a pridajte syr. Premiešajte.
- Cestoviny (canneloni) si predvarte v slanej vode tak aby boli ešte al dente, teda nie dokonca uvarené, inak sa vám budú pri plnení trhať. Stačí vám ca. 5 minút varenia, potom zlejte tieto z vody a nechajte vychladnúť.
- Vychladnutú bešamelovú omáčku umiestnite do cukrárenského vrecka na ozdobovanie a odstrihnite špicu vpredu.
- Potom vezmite neuvarené cannelloni a každú z dvoch strán naplňte smotanovou zmesou pomocou cukrárenskej špičky.
- Na dno zapekacej misy dajte boloňskú omáčku. Navrch položte naplnené cannelloni a na to postrúhanú vrstvu tvrdého syru
- Pečieme pri 200 °C približne 25 minút dozlatista.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.