Lydia_argilli_fotenie_jedla_foodphotography_recepty_Plnené cestoviny zapečené v boloňskej omáčke

Plnené cestoviny zapečené v boloňskej omáčke

Ak máte radi lasagne, tak vám zaručene zachutí aj tento pokrm. Zvyčajne sa používajú na plnenie väčšie druhy cestovín – napr.canelloni- ale zvolte také, aké viete kúpiť. Dokonca môžete použiť aj lasagne pláty, keď si tieto predvaríte.

Jump to Recipe

Plnené cestoviny zapečené v boloňskej omáčke

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1 balenie väčších cestovín (canelloni)

  • 2Pl múky

  • 2PL masla

  • 150ml vývaru

  • 150ml mlieka

  • 100g syru (napr. parmezán)

  • 250ml Boloňská omáčka (p. recept pre postup)

  • 150g tvrdého syru na zapečenie (eidam/gouda)

Postup

  • Najprv si pripravte bešamelovú omáčku. Na tento účel zohrejte 2 PL masla a pridajte 2 PL hladkej múky. Krátko osmažte a pridajte mlieko. Krátko stiahnite z ohňa a dobre premiešajte, aby ste odstránili všetky hrudky. Vráťte na sporák a za stáleho miešania priveďte do varu. Dochuťte soľou a korením a pridajte syr. Premiešajte.
  • Cestoviny (canneloni) si predvarte v slanej vode tak aby boli ešte al dente, teda nie dokonca uvarené, inak sa vám budú pri plnení trhať. Stačí vám ca. 5 minút varenia, potom zlejte tieto z vody a nechajte vychladnúť.
  • Vychladnutú bešamelovú omáčku umiestnite do cukrárenského vrecka na ozdobovanie a odstrihnite špicu vpredu.
  • Potom vezmite neuvarené cannelloni a každú z dvoch strán naplňte smotanovou zmesou pomocou cukrárenskej špičky.
  • Na dno zapekacej misy dajte boloňskú omáčku. Navrch položte naplnené cannelloni a na to postrúhanú vrstvu tvrdého syru
  • Pečieme pri 200 °C približne 25 minút dozlatista.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


  • Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Celý recept nájdete tu Belgické wafle


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*