Kombinácia uhorky a k tomu chrumkavej reďkovky, zakončená dresingom z kyslej smotany.. to je nielen veľmi chutná kombinácia ale aj šalát, ktorý zvládnete vskutku za 5 minút. U nás veľmi obľúbený najmä u detí. Chutí sviežo a uskladnený v chladničke vydrží aj 2 dni.
Recept
Lahodný uhorkový šalát s reďkovkou
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 šalátová uhorka
1 zväzok reďkoviek (asi 8-10ks)
Jarná cibuľka alebo pažítka
2 cesnakové strúčiky
150ml kyslej smotany
soľ, čierne korenie (kôpor)
Postup
- Uhorku zčasti ošúpeme. Môžete ju aj ponechať zo šupkou, ale bez šupky je chuť jemnejšia.
- Reďkovky očistíme a pokrájame na osminky. Jarnú cibuľku či pažítku pokrájamen na jemno. Pridáme všetko do nádoby.
- Potom vložíme do nádoby smotanu, roztlačený cesnak a ochutíme všetko soľou a čiernym korením.
- Už len premiešame a necháme podla možnosti pár minút stáť, potom sa zosilnia chute. Kdo chce môže servírovať s posekaným kôprom.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.