Lydia_Argilli_food_photography-kurz buchty - sladké kysnuté žemličky brioche s čokládou

Kysnuté mäkučké žemličky s čokoládou brioche

Na prípravu týchto krásne mäkučkých kysnutých žemličiek budete potrebovať plech na muffiny a toto krásne mäkučké maslové cesto.

Jump to Recipe

Chcete sa naučiť vyrobiť krásne kysnuté cesto?

Prihláste sa na online kurz kysnutého cesta
Lydia_Argilli_food_photography-kurz buchty - sladké kysnuté žemličky brioche s čokládou
Lydia_Argilli_food_photography-kurz buchty - sladké kysnuté žemličky brioche s čokládou

Kysnuté mäkučké žemličky s čokoládou brioche

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1/2 čerstvých kvasníc (20g) +1 PL kr. cukru na kvások

  • 2 vajíčka + 1 žĺtko na potretie

  • 250 ml mlieka izbovej teploty

  • 70g masla izbovej teploty

  • 1/2 šálky kr. cukru

  • 500g múky

  • 50g čokoĺádových kúskov

  • 350ml mlieka

  • 4PL kr. cukru

  • 1 vanilkový pudingový prášok

  • štipka soli

  • Voda

Postup

  • V miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu
  • Múku zmiešame s kváskom, vajíčkami, mliekom a maslom a pridávame po malých množstvách vodu. Vymiesime elastické cesto ktoré necháme zakryté hodinu kysnúť
  • Medzitým si pripravíme hustý puding. Na to zohrejeme 300ml mlieka. V zvyšnom mlieku rozmiešame cukor a pudingový prášok a keď mlieko začne vrieť, pridáme pudingovú zmes a uvaríme hustý puding. Potom ho necháme vychladnúť.
  • Cesto potom vyroľujeme na pomúčenej ploche na obdĺžnik.
  • Na cesto nanesieme pudingovú zmes a posypeme čokoládové kúsky. Potom zarolujeme do šuľca. Ten pokrájame na 12 rovnako hrubých pásov (každý by mal mať ca. 2cm hrúbku),
  • Muffinový plech vymastíme a potom do každého otvoru vložíme jedno cesto. Prikryté necháme ešte 30 minút kysnúť.
  • Poztom dáme piecť pri 180C ca. 20-25 minút do zlatista.
    Kdo chce, môže po vychadnutí odzobiť uzlíky ešte glazúrou. Na to stačí nahriať marmeládu, najlepšie marhuľovú, a potom ňou pomazať vrch ešte horúcich koláčikov

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*