slovensky recept_argilli_Pečené české buchty

Pečené české buchty

Výborná pochúťka, ktorú najlepšie chutí čertvo vybraná z trúby. U nás sa podáva so šálkou mlieka. Plnka sa pripravuje tradične s marmeládou, ale samozrejme, že môžete plnku zvoliť podľa chuti, napríklad aj nutellu.

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Pečené české buchty plnené marmeládou

Recipe by lydia.argilliCourse: bezmäsite jedlá sladke, Základy varenia
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500g hladkej múky

  • Štipka soli

  • 4 PL kr. Cukru

  • 1 vajíčko + 1 žĺtko na potretie

  • 20g čerstvého droždia

  • 160ml teplého mlieka

  • 70g rozpusteného masla

  • Marmeláda podľa chuti (ja som použila marhuľovú a jahodovú

  • (posekané oriešky a cukor na ozdobu)

Postup

  • Mlieko zohrejte (malo by byť teplé, ale nie horúce), pridajte rozdrobené droždie a cukor, dobre premiešajte a nechajte prikryté stáť 10 minút. Kým sa nevytvorí kvások
  • Múku zmiešame so soľou a maslom a postupne pridáme kvások ako aj vajíčko. Hnetieme v kuchynskom robote aspoň 10min. Kým sa nevytvorí pružné cesto. Potom cesto prikryte najlepšie vlhkou utierkou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste.
  • Vykysnuté cesto jemne rozvaľkajte a vytvarujte valec. Valec nakrájajte na 12 rovnako veľkých kúskov. Potom každý kúsok rozvaľkajte, do stredu dajte lyžicu džemu a boky cesta spojte. Vytvarujte guľu a položte ju na vymastený plech. Je dôležité, aby boli guľky od seba dobre vzdialené, pretože počas pečenia narastú.
  • Potom povrch buchiet môžeme potrieť žĺtkom poprípadne posypať posekanými orieškami a cukrom a pečieme pri 200 °C dozlatista (približne 25 minút).

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Pečené české buchty

Výborná pochúťka, ktorú najlepšie chutí čertvo vybraná z trúby. U nás sa podáva so šálkou mlieka. Plnka sa pripravuje tradične s marmeládou, ale samozrejme, že môžete plnku zvoliť podľa chuti, napríklad aj nutellu.

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Predjedlo – Figy zapečené s feta syrom

    Predjedlo – Figy zapečené s feta syrom

    Toto chutné predjedlo je skvelou a rýchlou pochúťkou s jesennou arómou. Na jeho prípravu budete potrebovať minimum surovín aj času a výsledok bude zaručenou lahodkou.


  • Plnené kuracie prsia za menej ako 30 minút

    Plnené kuracie prsia za menej ako 30 minút

    Tento fantastický pokrm používa celé kuracie prsia. Na to aby sa mäso dobre tepelne upravilo sa najskôr pečie z prudka na panvici a neskôr dopeká v trúbe aby sa aj zvnútra dostatočne upravilo. Celá príprava vám nezaberie viac ako 30 minút a výsledkom budú tieto super šťavnaté kuracie prsia.


  • Slávnostné hrnčekové rezy s nekatrinkami

    Slávnostné hrnčekové rezy s nekatrinkami

    Tieto lahodné rezy obsahujú nektarinky tak v ceste ako aj na vrchu rezov. Nielen, že vyzerajú lahodne ale aj naozaj lahodné sú, doslova sa rozplývajú na jazyku. Namiesto nektariniek môžete takisto použiť aj broskyne či marhule. Skvelý nedelný derzert. Recept


One Comment

  1. Pingback: Parené buchty ako od babky - recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*