slovensky recept_argilli_Pečené české buchty

Pečené české buchty

Výborná pochúťka, ktorú najlepšie chutí čertvo vybraná z trúby. U nás sa podáva so šálkou mlieka. Plnka sa pripravuje tradične s marmeládou, ale samozrejme, že môžete plnku zvoliť podľa chuti, napríklad aj nutellu.

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Pečené české buchty plnené marmeládou

Recipe by lydia.argilliCourse: bezmäsite jedlá sladke, Základy varenia
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500g hladkej múky

  • Štipka soli

  • 4 PL kr. Cukru

  • 1 vajíčko + 1 žĺtko na potretie

  • 20g čerstvého droždia

  • 160ml teplého mlieka

  • 70g rozpusteného masla

  • Marmeláda podľa chuti (ja som použila marhuľovú a jahodovú

  • (posekané oriešky a cukor na ozdobu)

Postup

  • Mlieko zohrejte (malo by byť teplé, ale nie horúce), pridajte rozdrobené droždie a cukor, dobre premiešajte a nechajte prikryté stáť 10 minút. Kým sa nevytvorí kvások
  • Múku zmiešame so soľou a maslom a postupne pridáme kvások ako aj vajíčko. Hnetieme v kuchynskom robote aspoň 10min. Kým sa nevytvorí pružné cesto. Potom cesto prikryte najlepšie vlhkou utierkou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste.
  • Vykysnuté cesto jemne rozvaľkajte a vytvarujte valec. Valec nakrájajte na 12 rovnako veľkých kúskov. Potom každý kúsok rozvaľkajte, do stredu dajte lyžicu džemu a boky cesta spojte. Vytvarujte guľu a položte ju na vymastený plech. Je dôležité, aby boli guľky od seba dobre vzdialené, pretože počas pečenia narastú.
  • Potom povrch buchiet môžeme potrieť žĺtkom poprípadne posypať posekanými orieškami a cukrom a pečieme pri 200 °C dozlatista (približne 25 minút).

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Skvelé víkendové raňajky -omeleta so syrom

    Skvelé víkendové raňajky -omeleta so syrom

    Minule sa mi dostala do rúk veľmi špeciálna kuchárska kniha z 80-tich rokov. Celá kniha je zbierka receptov z vajec a keďže môj syn vajíčka na akýkoľvek spôsob zbožňuje, hneď som začala listovať čo z nej vyskúšam a natrafila som tam na tento jednoduchý raňajkovú recept na omeletu so syrom. […]


  • Lahodný uhorkový šalát s reďkovkou

    Lahodný uhorkový šalát s reďkovkou

    Kombinácia uhorky a k tomu chrumkavej reďkovky, zakončená dresingom z kyslej smotany.. to je nielen veľmi chutná kombinácia ale aj šalát, ktorý zvládnete vskutku za 5 minút. U nás veľmi obľúbený najmä u detí. Chutí sviežo a uskladnený v chladničke vydrží aj 2 dni. Recept


  • Tradičná fazuľová polievka so zápražkou

    Tradičná fazuľová polievka so zápražkou

    Zaiste si spomínate na fazuľovú polievku akú ste za detstva jedli u vašej babky. Totoa aj moja spomienka a preto sa chcem s vami podeliť o recept, ako sa pripravovala u nás odkedy si pamätám. Recept


One Comment

  1. Pingback: Parené buchty ako od babky - recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*