Výborná pochúťka, ktorú najlepšie chutí čertvo vybraná z trúby. U nás sa podáva so šálkou mlieka. Plnka sa pripravuje tradične s marmeládou, ale samozrejme, že môžete plnku zvoliť podľa chuti, napríklad aj nutellu.
Pečené české buchty plnené marmeládou
Course: bezmäsite jedlá sladke, Základy varenia4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
500g hladkej múky
Štipka soli
4 PL kr. Cukru
1 vajíčko + 1 žĺtko na potretie
20g čerstvého droždia
160ml teplého mlieka
70g rozpusteného masla
Marmeláda podľa chuti (ja som použila marhuľovú a jahodovú
(posekané oriešky a cukor na ozdobu)
Postup
- Mlieko zohrejte (malo by byť teplé, ale nie horúce), pridajte rozdrobené droždie a cukor, dobre premiešajte a nechajte prikryté stáť 10 minút. Kým sa nevytvorí kvások
- Múku zmiešame so soľou a maslom a postupne pridáme kvások ako aj vajíčko. Hnetieme v kuchynskom robote aspoň 10min. Kým sa nevytvorí pružné cesto. Potom cesto prikryte najlepšie vlhkou utierkou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste.
- Vykysnuté cesto jemne rozvaľkajte a vytvarujte valec. Valec nakrájajte na 12 rovnako veľkých kúskov. Potom každý kúsok rozvaľkajte, do stredu dajte lyžicu džemu a boky cesta spojte. Vytvarujte guľu a položte ju na vymastený plech. Je dôležité, aby boli guľky od seba dobre vzdialené, pretože počas pečenia narastú.
- Potom povrch buchiet môžeme potrieť žĺtkom poprípadne posypať posekanými orieškami a cukrom a pečieme pri 200 °C dozlatista (približne 25 minút).
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Super rýchle hrnčekové brownies
Máte chuť čokolády? Tieto brownies sú skvelou voľbou, intenzívna chuť čokolády, krásne mäkké cesto a všetko bez váženia.
-
Nadýchaná kokosová torta
Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.
-
Kuracie prsia na pečenom póre
Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept
Pingback: Parené buchty ako od babky - recepis.sk