slovensky recept_argilli_Pečené české buchty

Pečené české buchty

Výborná pochúťka, ktorú najlepšie chutí čertvo vybraná z trúby. U nás sa podáva so šálkou mlieka. Plnka sa pripravuje tradične s marmeládou, ale samozrejme, že môžete plnku zvoliť podľa chuti, napríklad aj nutellu.

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Pečené české buchty plnené marmeládou

Recipe by lydia.argilliCourse: bezmäsite jedlá sladke, Základy varenia
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500g hladkej múky

  • Štipka soli

  • 4 PL kr. Cukru

  • 1 vajíčko + 1 žĺtko na potretie

  • 20g čerstvého droždia

  • 160ml teplého mlieka

  • 70g rozpusteného masla

  • Marmeláda podľa chuti (ja som použila marhuľovú a jahodovú

  • (posekané oriešky a cukor na ozdobu)

Postup

  • Mlieko zohrejte (malo by byť teplé, ale nie horúce), pridajte rozdrobené droždie a cukor, dobre premiešajte a nechajte prikryté stáť 10 minút. Kým sa nevytvorí kvások
  • Múku zmiešame so soľou a maslom a postupne pridáme kvások ako aj vajíčko. Hnetieme v kuchynskom robote aspoň 10min. Kým sa nevytvorí pružné cesto. Potom cesto prikryte najlepšie vlhkou utierkou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste.
  • Vykysnuté cesto jemne rozvaľkajte a vytvarujte valec. Valec nakrájajte na 12 rovnako veľkých kúskov. Potom každý kúsok rozvaľkajte, do stredu dajte lyžicu džemu a boky cesta spojte. Vytvarujte guľu a položte ju na vymastený plech. Je dôležité, aby boli guľky od seba dobre vzdialené, pretože počas pečenia narastú.
  • Potom povrch buchiet môžeme potrieť žĺtkom poprípadne posypať posekanými orieškami a cukrom a pečieme pri 200 °C dozlatista (približne 25 minút).

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Super rýchle hrnčekové brownies

    Super rýchle hrnčekové brownies

    Máte chuť čokolády? Tieto brownies sú skvelou voľbou, intenzívna chuť čokolády, krásne mäkké cesto a všetko bez váženia.


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


One Comment

  1. Pingback: Parené buchty ako od babky - recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*