Cez týžden vždy dobre padne mať po ruke rýchly recept na bábovku, ktorej príprava nezaberie veľa a je skvelým sprivodcom k poobednej šálke kávy. Op§ť raz hrnčekový recept, teda bez váženia, Ja som použila hrnček s objemom 250ml.
Suroviny
- 4 vajíčka
- 4PL kakaa
- ¾ hrnčeka (1 hrnček -300ml) kr. cukru
- 2 ½ hrnčeka hl. múky
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 1 hrnček roztopeného masla/oleja
- 1 hrnček mlieka
Postup
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridaáme vanilkový cukor, olej/maslo a ďalej šlaháme.
- Potom pridáme múku, mlieko, prášok do pečiva a kakao a všetko dobre premiešame. Kdo chce môže do cesta tiež pridať čoko-kúsky.
- Cesto vylejeme do vymastenej formy na bábovku a pečieme pri 160⁰C v predhriatej rúre do stuhnutia (ca. 35min).
- Bábovku necháme vychladnúť až potom ju vyklopíme z formy.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.