slovensky recept_argilli_Cvikla ako lahodný šalát s kyslou uhorkou

Cvikla ako lahodný šalát s kyslou uhorkou

Zdá sa vám kombinácia cvikle a kyslej uhorky možno zvláštna? Verte, že ak ju raz vyskúšate, tak už nebude. Je to skvelý šalát, ktorý som raz mala možnosť vyskúšať od učiteľky môjho syna a hneď sa u nás ujal. Som rada, že aj ja vám môžem s vami tento recept zdielať a verím, že mu dáte takisto šancu, budete unesený jeho lahodnou chuťou.

Ako zeleninu pokrájať?

Ja som zeleninu všetku strúhala na hladko a tak vznikla zmes skoro podobná pomazánke. To samozrejme nemusíte, môžete zeleninu aj pokrájať na kocky či postúihať na hrubo, ako sa vám žiada. Chuť ostane naďalej výborná.

Recept

Cvikla ako lahodný šalát s kyslou uhorkou

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 0,5kg uvarenej cvikle (asi 3kusy)

  • 1 veľká mrkva

  • 2 kyslé uhorky

  • 1 jablko

  • 2PL majonézy

  • 2 strúčiky cesnaku

  • soľ, čierne korenie

Postup

  • Začneme tým, že si cviklu ako aj mrkvu dáme variť. Ak si chcete uštriť časť roboty môžete už kúpiť aj uvarenú cviklu, ktorá má tú výhodu že je už aj ošúpaná. Pozor však, nepoužívajte zaváranú cviklu, tám má inú chuť vďaka nálevu.
  • Keď nám cvikla a mrkva vychladne, tak si zatiaľ očistíme jablko a takisto pripravíme uhorky.
  • Začneme strúhať všetko do misky. Najskôr cviklu, potom mrkvu, následne jablko a uhorky.
  • Potom pridáme majonézu a pretlačíme cez lis cesnak. Už len osolíme a okoreníme a všetko dobre premiešame.
  • Pred servírovaním necháme stáť v chladničke, najlepšie cez noc.
  • Kdo chce, môže šalát ešte ozdobiť semiačkami.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*