Tradičná hubová polievka Kulajda neu Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk-2

Tradičná hubová polievka Kulajda

Existuje veľa spôsobov prípravy tejto polievky, toto je moja verzia. Ja používam čerstvé huby, tradične sa používajú sušené huby, ktoré sa najskôr namočia do horúcej vody a potom sa použije aj voda z nich aj huby. Prečo volím čertvé huby? Lebo mám radšej keď sú hríby mierne chrumkavé a nie už také rozmočené, ale to je všetko len otázka vkusu a chuti.

Suroviny:

  • 1 cibuľa
  • 2PL hladkej múky
  • 1,5l zeleninového vývaru
  • 200g hríbov
  • 100ml sladkej smotany
  • 1čl octu
  • 5-6 zemiakov
  • soľ, čierne korenie, rasca
  • Vajíčko varené na tvrdo
  • petrželnová vňať alebo kôpor

Postup:

  • Hríby očistíme a pokrájame na menšie kusy.
  • Panvicu nahrejeme, pridáme trochu oleja a hríby. Zprudka opekáme, až dostanú zlatistú farbu.
  • Potom hríby vyberieme a odložíme na neskôr.
  • V hrnci opečieme cibuľku pokrájanú na drobno. Keď je zlatista, posypeme múkou.
  • Následne zalejeme vývarom a dochutíme soľou, čiernym korením a rascou.
  • Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Spolu s hubami pridáme do vývaru a necháme variť 30 minút.
  • Medzitým si uvaríme v inom hrnci 2 vajíčka na tvrdo (10 minút), necháme ich vychladnúť a potom ošúpeme.
  • Keď je zelenina mäkká, pridáme smotanu a dochutíme polievkou trochou octu a bylinkami .
  • Servírujeme s kusom vajíčka uvareným na tvrdo.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

    Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

    Zeler sa skvelo chuťovo dá kombinovať s ovocím. Či už s jablkami, ananásom či mandarinkami, táto zelenina krásne toto ovocie chuťovo dopĺňa. Ak ste ešte nevyskúšali, vrelo odporúčam. Takto sa vám tento šalát zaručene podarí – moje tipy Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, zvýšte množstvo majonézy alebo kyslej smotany podľa svojich […]


  • Plnený baklažán

    Plnený baklažán

    Ak máte radi baklažán či cuketu, tak určite ste už vyskúšali aj variantu s plnkou. Môj trik spočíva v tom, že baklažán či cuketu najskôr necháme grilovať či piecť na panvici na sucho (bez oleja) až je dužina mäkká a celá zelenina dostane skvelú praženú arómu a až potom ju […]


  • Omáčka na cestoviny Niva bez smotany

    Omáčka na cestoviny Niva bez smotany

    Je to zaujímavé, ale u nás sa Nivová omáčka nikdy nepripravovala zo smotanou a bola tak nielen omnoho menej kalorická ale takisto ľahšia na strávenie. Preto sa chcem o tento recept, kde základ tvorí jednoduchá biela omáčka, aj s vami podeliť. Príprava vám potrvá menej ako 10 minút, stojí to […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*