Hľadáte vitamínové bomby v strave uprostred zimy? A čo tak si pripraviť šalát z kapusty, ktorá je nielen aktuálne v sezóne ale je aj vitamín C, K a B6. Všetko prospešné nášej imunite a k tomu ešte aj chutné.
Suroviny:
- 1/4 hlávky bielej kapusty
- 1/4 hlávky červenej kapusty
- 1menšia cibuľa
- 1 malé balenie kukurice
- Petržlenová vňať
- šťava z 1/2 citróna
- soľ, čierne korenie
- 2-3Pl oleja
Postup:
- Nakrájajte na tenké plátky 1/4 hlávky bielej kapusty a 1/4 hlávky červenej kapusty. Vložte ich do veľkej šalátovej misy, osolte a poriadne pomágajte. Vďaka soli kapusta rýchlo dostane inú, jemnú konzistenciu.
- Cibuľu nakrájajte nadrobno a pridajte ju do misy s kapustou.
- Pridajte tiež malé balenie kukurice (môžete použiť čerstvú, konzervovanú alebo rozmrazenú mrazenú kukuricu).
- Na záver pridajte do misky pridajte menšie množstvo čerstvo nasekanej petržlenovej vňate. Dodá šalátu sviežosť a farbu.
- V samostatnej malej miske zmiešajte šťavu z polovice citróna s 2-3 lyžicami olivového oleja. Pomer upravte podľa svojich chuťových preferencií.
- Zálievku z citróna a olivového oleja nalejte na šalátové prísady. Šalát jemne premiešajte a dbajte na to, aby sa dresingom rovnomerne pokryli všetky zložkyNa záver dochutíme šalát čiernym korením podľa vlastnej chuti.
- Pre zvýraznenie chuti môžete šalát pred podávaním asi 15-30 minút chladiť.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami
Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.