Kapustový šalát z bielej a červenej kapusty Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Kapustový šalát z bielej a červenej kapusty

Hľadáte vitamínové bomby v strave uprostred zimy? A čo tak si pripraviť šalát z kapusty, ktorá je nielen aktuálne v sezóne ale je aj vitamín C, K a B6. Všetko prospešné nášej imunite a k tomu ešte aj chutné.

Suroviny:

  • 1/4 hlávky bielej kapusty
  • 1/4 hlávky červenej kapusty
  • 1menšia cibuľa
  • 1 malé balenie kukurice
  • Petržlenová vňať
  • šťava z 1/2 citróna
  • soľ, čierne korenie
  • 2-3Pl oleja

Postup:

  • Nakrájajte na tenké plátky 1/4 hlávky bielej kapusty a 1/4 hlávky červenej kapusty. Vložte ich do veľkej šalátovej misy, osolte a poriadne pomágajte. Vďaka soli kapusta rýchlo dostane inú, jemnú konzistenciu.
  • Cibuľu nakrájajte nadrobno a pridajte ju do misy s kapustou.
  • Pridajte tiež malé balenie kukurice (môžete použiť čerstvú, konzervovanú alebo rozmrazenú mrazenú kukuricu).
  • Na záver pridajte do misky pridajte menšie množstvo čerstvo nasekanej petržlenovej vňate. Dodá šalátu sviežosť a farbu.
  • V samostatnej malej miske zmiešajte šťavu z polovice citróna s 2-3 lyžicami olivového oleja. Pomer upravte podľa svojich chuťových preferencií.
  • Zálievku z citróna a olivového oleja nalejte na šalátové prísady. Šalát jemne premiešajte a dbajte na to, aby sa dresingom rovnomerne pokryli všetky zložkyNa záver dochutíme šalát čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  • Pre zvýraznenie chuti môžete šalát pred podávaním asi 15-30 minút chladiť.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*