Tradičná hubová polievka Kulajda neu Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk-2

Tradičná hubová polievka Kulajda

Existuje veľa spôsobov prípravy tejto polievky, toto je moja verzia. Ja používam čerstvé huby, tradične sa používajú sušené huby, ktoré sa najskôr namočia do horúcej vody a potom sa použije aj voda z nich aj huby. Prečo volím čertvé huby? Lebo mám radšej keď sú hríby mierne chrumkavé a nie už také rozmočené, ale to je všetko len otázka vkusu a chuti.

Suroviny:

  • 1 cibuľa
  • 2PL hladkej múky
  • 1,5l zeleninového vývaru
  • 200g hríbov
  • 100ml sladkej smotany
  • 1čl octu
  • 5-6 zemiakov
  • soľ, čierne korenie, rasca
  • Vajíčko varené na tvrdo
  • petrželnová vňať alebo kôpor

Postup:

  • Hríby očistíme a pokrájame na menšie kusy.
  • Panvicu nahrejeme, pridáme trochu oleja a hríby. Zprudka opekáme, až dostanú zlatistú farbu.
  • Potom hríby vyberieme a odložíme na neskôr.
  • V hrnci opečieme cibuľku pokrájanú na drobno. Keď je zlatista, posypeme múkou.
  • Následne zalejeme vývarom a dochutíme soľou, čiernym korením a rascou.
  • Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Spolu s hubami pridáme do vývaru a necháme variť 30 minút.
  • Medzitým si uvaríme v inom hrnci 2 vajíčka na tvrdo (10 minút), necháme ich vychladnúť a potom ošúpeme.
  • Keď je zelenina mäkká, pridáme smotanu a dochutíme polievkou trochou octu a bylinkami .
  • Servírujeme s kusom vajíčka uvareným na tvrdo.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Tradičná hubová polievka Kulajda

Existuje veľa spôsobov prípravy tejto polievky, toto je moja verzia. Ja používam čerstvé huby, tradične sa používajú sušené huby, ktoré sa najskôr namočia do horúcej vody a potom sa použije aj voda z nich aj huby. Prečo volím čertvé huby? Lebo mám radšej keď sú hríby mierne chrumkavé a nie […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Čokoládová torta so 4 vrstvami

    Čokoládová torta so 4 vrstvami

    Táto čokoládová torta je nenáročná na prípravu a dá sa pripravovať 2 spôsobmi. Buď cesto pečiete v 2 formách, to uľahčuje krájanie (potom stačí prekrojiť každý plát na polovičku) ale si môžete upiecť jedno vysoké cesto, ktoré potom rozrežete na 4 diely. Oba postupy sú možné a je to len […]


  • Kuracie prsia so šampiňónmi do 15 minút

    Kuracie prsia so šampiňónmi do 15 minút

    Keď nestíham a chcem mať plnohodnotný obed, rada pripravujem tieto kuracie prsia na šampiňónoch. Chutná a výdatná rýchlovka. Recept


  • Jednoduchý egrešový koláč z 2 vajíčok

    Jednoduchý egrešový koláč z 2 vajíčok

    Leto sa nesie v znamení drobného ovocia a mimo bublaniny, Výborný koláč len z 2 vajíčok. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*