Tradičná hubová polievka Kulajda neu Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk-2

Tradičná hubová polievka Kulajda

Existuje veľa spôsobov prípravy tejto polievky, toto je moja verzia. Ja používam čerstvé huby, tradične sa používajú sušené huby, ktoré sa najskôr namočia do horúcej vody a potom sa použije aj voda z nich aj huby. Prečo volím čertvé huby? Lebo mám radšej keď sú hríby mierne chrumkavé a nie už také rozmočené, ale to je všetko len otázka vkusu a chuti.

Suroviny:

  • 1 cibuľa
  • 2PL hladkej múky
  • 1,5l zeleninového vývaru
  • 200g hríbov
  • 100ml sladkej smotany
  • 1čl octu
  • 5-6 zemiakov
  • soľ, čierne korenie, rasca
  • Vajíčko varené na tvrdo
  • petrželnová vňať alebo kôpor

Postup:

  • Hríby očistíme a pokrájame na menšie kusy.
  • Panvicu nahrejeme, pridáme trochu oleja a hríby. Zprudka opekáme, až dostanú zlatistú farbu.
  • Potom hríby vyberieme a odložíme na neskôr.
  • V hrnci opečieme cibuľku pokrájanú na drobno. Keď je zlatista, posypeme múkou.
  • Následne zalejeme vývarom a dochutíme soľou, čiernym korením a rascou.
  • Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Spolu s hubami pridáme do vývaru a necháme variť 30 minút.
  • Medzitým si uvaríme v inom hrnci 2 vajíčka na tvrdo (10 minút), necháme ich vychladnúť a potom ošúpeme.
  • Keď je zelenina mäkká, pridáme smotanu a dochutíme polievkou trochou octu a bylinkami .
  • Servírujeme s kusom vajíčka uvareným na tvrdo.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


  • Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Tento lahodný hrnčekový tvarohový strúhaný koláč je nielen ľahko pripravený ale kombinácia chutného maslového kakaového cesta a cheesecake podobnej plnky vás určite uchvátia. Je to okrem toho hrnčekový recept, na váženie si postačíte s hrnčekom z objemom 250ml. Prečo sa oplatí vykúšať tento recept Vyrobiť túto lahodnú pochúťku je radosť […]


  • Skvelá príloha pečený karfiól

    Skvelá príloha pečený karfiól

    Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol? Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*