Hľadáte vitamínové bomby v strave uprostred zimy? A čo tak si pripraviť šalát z kapusty, ktorá je nielen aktuálne v sezóne ale je aj vitamín C, K a B6. Všetko prospešné nášej imunite a k tomu ešte aj chutné.
Suroviny:
- 1/4 hlávky bielej kapusty
- 1/4 hlávky červenej kapusty
- 1menšia cibuľa
- 1 malé balenie kukurice
- Petržlenová vňať
- šťava z 1/2 citróna
- soľ, čierne korenie
- 2-3Pl oleja
Postup:
- Nakrájajte na tenké plátky 1/4 hlávky bielej kapusty a 1/4 hlávky červenej kapusty. Vložte ich do veľkej šalátovej misy, osolte a poriadne pomágajte. Vďaka soli kapusta rýchlo dostane inú, jemnú konzistenciu.
- Cibuľu nakrájajte nadrobno a pridajte ju do misy s kapustou.
- Pridajte tiež malé balenie kukurice (môžete použiť čerstvú, konzervovanú alebo rozmrazenú mrazenú kukuricu).
- Na záver pridajte do misky pridajte menšie množstvo čerstvo nasekanej petržlenovej vňate. Dodá šalátu sviežosť a farbu.
- V samostatnej malej miske zmiešajte šťavu z polovice citróna s 2-3 lyžicami olivového oleja. Pomer upravte podľa svojich chuťových preferencií.
- Zálievku z citróna a olivového oleja nalejte na šalátové prísady. Šalát jemne premiešajte a dbajte na to, aby sa dresingom rovnomerne pokryli všetky zložkyNa záver dochutíme šalát čiernym korením podľa vlastnej chuti.
- Pre zvýraznenie chuti môžete šalát pred podávaním asi 15-30 minút chladiť.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom
Zeler sa skvelo chuťovo dá kombinovať s ovocím. Či už s jablkami, ananásom či mandarinkami, táto zelenina krásne toto ovocie chuťovo dopĺňa. Ak ste ešte nevyskúšali, vrelo odporúčam. Takto sa vám tento šalát zaručene podarí – moje tipy Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, zvýšte množstvo majonézy alebo kyslej smotany podľa svojich […]
-
Plnený baklažán
Ak máte radi baklažán či cuketu, tak určite ste už vyskúšali aj variantu s plnkou. Môj trik spočíva v tom, že baklažán či cuketu najskôr necháme grilovať či piecť na panvici na sucho (bez oleja) až je dužina mäkká a celá zelenina dostane skvelú praženú arómu a až potom ju […]
-
Omáčka na cestoviny Niva bez smotany
Je to zaujímavé, ale u nás sa Nivová omáčka nikdy nepripravovala zo smotanou a bola tak nielen omnoho menej kalorická ale takisto ľahšia na strávenie. Preto sa chcem o tento recept, kde základ tvorí jednoduchá biela omáčka, aj s vami podeliť. Príprava vám potrvá menej ako 10 minút, stojí to […]