Ak sa chystáte na narodeniny pripraviť tortu v tvare čísla môžete siahnúť k postupom, kde sa vyrába viacero plátov s predrezaným tvarom číslovky, ktorú chcete a potom jednotlivé 3-4 cestá plníte a vrstvíte. Mne sa však zdal tento postup dosť pracný a časovo náročný, preto ma upútala možnosť vyrábať číslovky z jednoduchého základného kruhového tvaru z piškótového cesta. Ja som potrebovala dosiahnuť číslovku 2, ale na internete nájdete aj obdobné postupy na iné číslovky.
Suroviny:
- 1 šálku/hrnček hl. múky (1šálka – 250ml)
- 1 šálku kr. cukru
- 1/2 šálky oleja
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- 5 vajíčok
- 100ml šľahačkovek smotany
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
Na plnku:
- 350ml mlieka
- 1 balenie pudingového prášku s jahodovou príchuťou
- 5PL kr. cukru
- 1/2 balenia masla izbovej teploty
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme šľahačkovú smotanu a opäť šľaháme.
- Postupne pridávame múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Kdo chce môže odobrať 2PL múky a nahradiť ich 2PL kukuričného škrobu. To dodá cesto peknú zlatistú farbu.
- Na záver pridáme oleja.
- Cesto nalejeme do 2 menších tortových foriem (priemer 20cm) a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C ca.40min. do zlatista.
- Pred vybratím z formy necháme dôkladne vychladnúť.
- Na plnku si uvaríme hustý puding. Na to necháme zovrieť 300ml mlieka
- Medzitým zmiešame pudingový prášok s 50ml mlieka a kr. cukrom do hladkej zmesy a vlejeme do horúceho mlieka. Puding krátko povaríme pokiaľ sa úpne nezahustí. Necháme vychladnúť pokiaľ je úplne studený.
- Maslo vyslaháme s práškovým cukrom a potom pridáme vychladnutý puding. Dobre premiešame. Plnku naplníme do cukrárenskej špičky.
- Tortový korpus vyberieme z formy. Z jedného vykrojíme 1/4 ktorú použijeme na dolnú časť číslice 2 a z druhého odkrojíme obdĺžnik. Vytvarujeme číslo 2.
- Potom cukrárenskou špičkou tvarujeme plnkou na vrch špičky až je celá číslovka pokrytá plnkou. Ozdobíme podľa chuti napríklad jedlými kvetmi, či drobným ovocím alebo cukríkmi.
- Necháme aspoň 2 hodiny oddychovať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.