Torta v tvare čísla z jednoduchej kruhovej formy Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Torta v tvare čísla z jednoduchej kruhovej formy

Ak sa chystáte na narodeniny pripraviť tortu v tvare čísla môžete siahnúť k postupom, kde sa vyrába viacero plátov s predrezaným tvarom číslovky, ktorú chcete a potom jednotlivé 3-4 cestá plníte a vrstvíte. Mne sa však zdal tento postup dosť pracný a časovo náročný, preto ma upútala možnosť vyrábať číslovky z jednoduchého základného kruhového tvaru z piškótového cesta. Ja som potrebovala dosiahnuť číslovku 2, ale na internete nájdete aj obdobné postupy na iné číslovky.

Suroviny:

  • 1 šálku/hrnček hl. múky (1šálka – 250ml)
  • 1 šálku kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 5 vajíčok
  • 100ml šľahačkovek smotany
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku

Na plnku:

  • 350ml mlieka
  • 1 balenie pudingového prášku s jahodovou príchuťou
  • 5PL kr. cukru
  • 1/2 balenia masla izbovej teploty

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme šľahačkovú smotanu a opäť šľaháme.
  • Postupne pridávame múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Kdo chce môže odobrať 2PL múky a nahradiť ich 2PL kukuričného škrobu. To dodá cesto peknú zlatistú farbu.
  • Na záver pridáme oleja.
  • Cesto nalejeme do 2 menších tortových foriem (priemer 20cm) a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C ca.40min. do zlatista.
  • Pred vybratím z formy necháme dôkladne vychladnúť.
  • Na plnku si uvaríme hustý puding. Na to necháme zovrieť 300ml mlieka
  • Medzitým zmiešame pudingový prášok s 50ml mlieka a kr. cukrom do hladkej zmesy a vlejeme do horúceho mlieka. Puding krátko povaríme pokiaľ sa úpne nezahustí. Necháme vychladnúť pokiaľ je úplne studený.
  • Maslo vyslaháme s práškovým cukrom a potom pridáme vychladnutý puding. Dobre premiešame. Plnku naplníme do cukrárenskej špičky.
  • Tortový korpus vyberieme z formy. Z jedného vykrojíme 1/4 ktorú použijeme na dolnú časť číslice 2 a z druhého odkrojíme obdĺžnik. Vytvarujeme číslo 2.
  • Potom cukrárenskou špičkou tvarujeme plnkou na vrch špičky až je celá číslovka pokrytá plnkou. Ozdobíme podľa chuti napríklad jedlými kvetmi, či drobným ovocím alebo cukríkmi.
  • Necháme aspoň 2 hodiny oddychovať.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*