Kokosové rezy s granátovým jablkom- hrnčekový recept

Kokosové rezy s granátovým jablkom- hrnčekový recept

Tieto kokosové rezy s granátovým  jablkom sú nielen chuťovo ale tiež farebne skvelá kombinácia. Nadýchané kokosové cesto s kokosovou plnkou a do toho mierne kyslasté granátové jabĺčko, proste lahôdka, ktorú si vie pripraviť aj začiatočník v pečení. Na prípravu vám postačí 1 hrnček s objemom 250ml.

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 1/2 šálky cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 1/2 balenia strúhaného kokosu (100 g)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 šálka múky

Suroviny do plnky:

  • 400m mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 1/2 balenia masla izbovej teploty (125g)
  • 4PL pr. cukru
  • 2ks vanilkový cukor
  • 1/2 balenia strúhaného kokosu (100g)
  • zrnká z 1 granátového jabĺčka

Postup:

  • Začneme prípravou cesta. Na to si vyšľaháme v miske vajíčka a cukor do penista. Pridáme ešte olej a šľaháme ešte 3 minúty.
  • Následne pridáme suché položky – postrúhaný kokor, prášok do pečiva, múku a vanilkový cukor.
  • Vymiešame do hladkého cesta.
  • Formu (moja mala 30*22cm) vyložíme papierom na pečenie a cesto nalejeme do formy.
  • Pečieme pri 160C ca. 40 minút až dostane vrchná vrstva zlatistú farbu. Následne necháme cesto vychladnúť a potom ho prerežeme cez šírku na polovičku.
  • Na plnku dáme do hrnca 350ml mlieka zohrievať. Vo zvyšnom mlieku si vymiešame pudingový prášok s cukrom a vanilkovým cukrom. Keď mlieko zovrie, nalejeme pudingovú zmes a potom varíme, až vznikne hustý puding.
  • Ten zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladu vychladnúť, až je úplne studený. Potom odstránime potravinovú fóliu z vrchu.
  • V miske si vyšľaháme ca. 3-5 minút maslo spolu s práškovým cukrom až vznikne hladké nadýchané maslo. Postupne pridáme vychladutý puding a vypracujeme hladkú zmes.
  • Na záver pridáme asi 2/3 kokosu a vypracujeme plnku.
  • Polovičku plnky nanesieme na spodnú časť cesta, potom ho zaťažíme vrchnou časťou cesta a na vrch nanesieme zvyšnú plnku.
  • Na záver posypeme celý povrch rezov zvyšným kokosom.
  • Zákusok dáme chladiť, najlepšie na noc. Pred servírovaním ozdobíme každý kus rezov jadierkami granátového jalčka, ktoré sme si ošúpali.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*