Vyskúšali ste už niekedy jablčnú vlákninu? Ja som minule objavila v jednom obchode s bio potravinami a vzbudila moju pozornosť, najmä keď som sa dočítala o jej pozitívnych účinkoch na náš orgnizmus. Jablčná vláknina je bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanti a takisto ma pozitívny vplyv na chudnutie ako aj v staorstlivosti o zdravú črevnú flóru. Táto vláknina sa nachádza prirodzene v jablkových šupkách ale dá sa zakúpiť aj usušenej, práškovej podobe, ktorú som použila na tento jednoduchý hrnčekový koláč. Forma mala rozmer 30*30cm.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnčeka kr. cukru (hrnček s objemom 300ml)
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 1 hrnček zomletého maku
- 1/2 hrnčeka jablčnej vlákniny
- šťava z 1/2 citróna
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 hrnčeka mlieka
- mäkké ovocie podľa chuti (napríklad broskyne)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Pridáme mak, pudingový prášok, vlákninu ako aj vanilkový cukor, prášok do pečiva a prášok do pečiva.
- Na záber pridáme už len mlieko a vypracujeme hladké cesto.
- To nalejeme do vymastenej formy na pečenie a na vrch cesta rozložíme potom ovocie.
- Dáme piecť pri 180C na ca. 35 minút.
- Koláč bol pekne vláčny a mal jemnú jablkovú chuť aj arómu.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.