Cig kofte je typické turecké jedlo- Tieto jednohubky z bulguru, cibule, paradajok alebo červenej papriky a rôznych druhov papriky sú skevlé na akékoľvek stolovanie s priateľmi, či na grilovačku. Tradične sú veľmi pikatné, ale samozrejme si možno štipľavosť prispôsobiť podľa vlastnej chuti. Typická je ich forma s odtlačkom ruky ich výrobcu. Cig kofte sa môže jesť ako občerstvenie alebo ľahký obed.
Suroviny:
- 1 šálka jemného bulguru alebo kuskusu
- 2 šálky vrelej vody
- soľ
- 1Pl paprikovej pasty/pyré (najlepšie pikatná ako salbal oelek)
- 1Pl rajčinovej pasty/pyré
- 1PL masla izbovej teploty
- 1/2 šálky vlašských orechov posekaných na drobno
- 1/2 šálky jarnej cibuľky posekanej na drobno
- 1/2 šálky posekanej petržlenovej vnati
- 1PL korenia kumín
- 1PL korenia sumak
- 1čl sušeného čili
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Začneme pripravom bulguru. Na to dáme bulgur do misky, pospyme ho asi 1čl soli a zalejem 2 šálkami vrelej vody. Prikryjeme a necháme ho 20 minút nabopnať a vychladnúť.
- Keď je bulgur vychladnutý pridávame zvyšné suroviny – paprikovú pastu, rajčinovú pastu, posekané orechy, maslo, petržlén, cibuľku a potom pridáme koreniny – kumín, sumak, čili, soľ a čierne korenie.
- Zmes miešame vádatne rukami aby sa všetky položky dobre spojili.
- Potom rukami formujeme malé šuľce ktoré tradičné nemajú byť hladké, ale má byť na nich viditeľný odtlačok prstov.
- Takto pripravené ich kladieme na tanier a necháme aspoň hodinu oddychovať v chlade pred servírovaním.
- Servírujeme pokvapkané citrónovou šťavou a zavinuté do šalátového listu. To zjemní ich pikatnosť.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.