Palacinková torta s jednoduchým čokoládovým krémom

Môj syn bol pozvaný na narodeniny k jeho najlepšiemu kamarátovi, ktorý je naozaj zlý jedák, jeho listina vecí, že neje je nekonečná. Tak sme nakoniec vymysleli, že táto palacinková torta bude to pravé lebo obsahuje len palacinky a čokoládu a to náhodou je :). Mala u detí veľký úspech.

Na palacinky budete potrebovať (ca. 12-15ks)

  • 4 vajíčka
  • 1 espresso šálka kr.cukru
  • 1 espresso šálka oleja (ca. 75ml – napr. slnečnicový)
  • 500ml mlieka
  • 200g hl múky
  • štipka soli

Na krém budete potrebovať:

  • 1 šľahačkovú smotanu
  • 1 balenie jemného tvarohu
  • 1 puding s čokoládovou príchuťou za studena (Olé)
  • kakao

Postup:

  • Začneme prípravou palaciniek.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
  • Pridáme olej a štipku soli a ďalej 2-3 minúty šľaháme.
  • Na záver primiešame múku a miešame až vznikné homogénna zmes bez hrudiek.
  • Cesto necháme 15-20 minút oddychovať.
  • Panvicu nadhrejeme. Pred každou palacinkou ju potrieme pierkom olejom.
  • Na naolejovanú panvicu nalejeme za naberačku cesta a to rovnomerne nanesieme po ploche panvice.
  • Pečieme z každej strany na strednej teplote ca. 2 minúty do zlatista.
  • Následne dáme na plnku do uzatváratelnej nádoby šľahačku, puding a tvaroh. Zatvoríme (dobre aby nič nevytieklo) a trasieme až vznikne tuhá plnka. Alternativne samozrejme môžete tiež vyšľahať aj mixérom do tuha.
  • Potom začneme tvoriť tortu. Začneme palacinkou, tú potrieme za 1-2PL plnky, opäť dáme palacinku a plnku a takto pokračujeme až sa nám minú palacinky. Vrchnú vrstvu tvorí plnka.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Super rýchle hrnčekové brownies

    Super rýchle hrnčekové brownies

    Máte chuť čokolády? Tieto brownies sú skvelou voľbou, intenzívna chuť čokolády, krásne mäkké cesto a všetko bez váženia.


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*