skvelá banánová roláda ako z cukrárne-Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Skvelá zdvojená banánová roláda ako z cukrárne

Ak chcete vyrobiť krásnu roládu ako z cukrárne, môžete použiť môj trik – na prípravu rolády používam 2 cestá, ktorá do seba zarolujem a tak neskôr dosiahnem krásne vysokú roládu, čo ešte aj drží skvelo tvar.

Cesto na 1 roládu

(všetko treba x2 nakoľko celkovo 2 rolády):

  • 100g hl.múka
  • 100g kr. Cukru
  • 4 vajíčka S (alebo 3 väčšie)

Suroviny na plnku:

  • 400ml mlieka
  • 1 balenie pudingového prášku zlatý klas
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g masla izbovej teploty
  • 5PL kr.cukru
  • 2 banány
  • čokoláda (50g) na poliatie

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Postupne pridávame múku.
  • Miešame len minimálne, aby sa zbytočným šľahaním nestratili vzduchové bublinky, ktoré robia piškótu nadýchanou.
  • Hotové cesto vylejeme na plech s papierom na pečenia a cesto rovnomerne rozotrieme.
  • Pečieme v predhriatej rúre pri 160⁰C piecť ca. 10-15min. do zhnednutia.
  • Počas pečenia si pripravíme 1 kuchynskú utierku. Tú namáčame vo vode a vyžmýkame, potom rozprestrieme na pracovnú plochu.
  • Postup zopakujeme 2-krát aby sme dostali 2 cestá.
  • Zatiaľ čo chladnú si pripravíme plnku. Na to dáme 350ml mlieka zohriať a vo zvyšnom rozmiešame vanilkový prášok s cukrom a vanilkovým cukrom. Keď mlieko zovrie, vlejeme zmes do mlieka a vyrobíme hustý puding. Ten dáme kompletne vychladnúť.
  • Maslo si prešľaháme mixérom do penista a postupne pridávame vychladnutý puding. Vznikne nám hladká plnka.
  • Na prvé cesto nanesieme 1/2 plnky a rozotrieme ju po celej ploche. Na to položíme druhé cesto a takisto potrieme plnkou. Do stredu druhého cesta položíme banány tak aby išli čo najviac rovno a potom roládu pomaly do seba zaroľujeme.
  • Na záver môžeme povrch rolády ozdobiť roztopenou čokoládou.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*