Skvelý jarný šalát so sezónnym medvedím cesnakom. Ak je mimo sezóny, tak možno použiť aj mladučký špenát.
Suroviny:
- ca. 2 trsy listov medvedieho cesnaku (30-40 lístkov)
- 3 PL majonézy
- 50 ml kyslej smotany
- 6 reďkoviek
- 4 vajíčka
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pásy.
- Medzitým necháme variť vajíčka 10 minút na tvrdo.
- Keď vajíčka vychladnú tak ich ošúpeme a rozpolíme a pokrájame na kocky.
- Do misky dáme smotanu, majonézu a uvarené pokrájané vajíčka.
- Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
- Takisto pridáme pokrájané reďkovky.
- Na záver pridáme cesnak a opäť premiešame.
- Servírujeme najlepšie s čerstvým pečivom.
- Skladujeme v chladničke.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]
Pingback: 5 skvelých receptov z medvedieho cesnaku - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu