krémová cesnaková polievka_ Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Cesnaková polievka – cesnačka

Môj dedko bol presevdčený, že jesť raz týždenne cesnačku mu posilní imunitu a ochráni ho pred ochoreniami. A tak vždy v piatok uňho nechýbala cesnaková polievka. A niečo to do seba určite má, lebo len málokedy bol chorý. Ja preto tiež rada pravidelne pripravujem túto rýchlu, ale hlavne tiež zdravú polievočku, ktorá chutí mojím deťom.

Suroviny:

  • 6-8 strúčikov cesnaku
  • 2Pl krupice
  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • 2 PL masla
  • 1,5l vody/vývaru
  • 150ml mlieka alebo sladkej smotany
  • 1čl sušeného cesnaku
  • soľ, čierne korenie, drtená rasca

Postup:

  • V hrnci si roztopíime maslo s troškou oleja a pridáme cesnak pokrájaný na plátky, najlepšie ešte do mierne teplého hrnca. Cesnak má totiž pri horúcom tuku tendennciu veľmi rýchlo prihorieť.
  • Po 1 minúte pečenia posypeme cesnak krupicou a krátko ju ešte ohrejeme. Potom zalejeme vodou alebo vývarom a dochutíme soľou, čiernym korením a rascou.
  • Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme k polievke. Všetko varíme 20 minút do zmäkknutia zemiakov.
  • Potom ešte pridáme sušený cesnak pre intenzívnejšiu chuť a polievku ponorným mixérom rozmiexujeme do hladka.
  • Už len prilejeme mlieko alebo smotanu na zjemnenie chuti a kdo chce ozdobí vrch polievku napríklad čerstvými bylinkami alebo opečenými krutónmi.

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Fantastická maková bábovka z celého maku

    Fantastická maková bábovka z celého maku

    Už od malička obľubujem mak, najmä taký domáci. Moja stará mama a neskôr aj mama pestovali vždy mak a tak boli u nás často aj makové pokrmy. Dnes už je to trochu ťažšie dopracovať sa k maku v dobrej kvalite, ale našťastie mám stále z času na čas dopĺňané zásoby […]


  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Aj keď si možno myslíme, že svoje každodenné ingrediencie poznáme dobre, pod ich skromným zovňajškom sa často skrývajú prekvapivé tajomstvá. Nahliadnite so mnou do tajomstiev pätice bežne používaných kuchynských surovín: zemiakov, masla, kapusty, cibule a cesnaku. Zemiak Na prvý pohľad sa zemiak môže zdať ako obyčajná zelenina, ale jeho história […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*