skvelá banánová roláda ako z cukrárne-Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Skvelá zdvojená banánová roláda ako z cukrárne

Ak chcete vyrobiť krásnu roládu ako z cukrárne, môžete použiť môj trik – na prípravu rolády používam 2 cestá, ktorá do seba zarolujem a tak neskôr dosiahnem krásne vysokú roládu, čo ešte aj drží skvelo tvar.

Cesto na 1 roládu

(všetko treba x2 nakoľko celkovo 2 rolády):

  • 100g hl.múka
  • 100g kr. Cukru
  • 4 vajíčka S (alebo 3 väčšie)

Suroviny na plnku:

  • 400ml mlieka
  • 1 balenie pudingového prášku zlatý klas
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g masla izbovej teploty
  • 5PL kr.cukru
  • 2 banány
  • čokoláda (50g) na poliatie

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Postupne pridávame múku.
  • Miešame len minimálne, aby sa zbytočným šľahaním nestratili vzduchové bublinky, ktoré robia piškótu nadýchanou.
  • Hotové cesto vylejeme na plech s papierom na pečenia a cesto rovnomerne rozotrieme.
  • Pečieme v predhriatej rúre pri 160⁰C piecť ca. 10-15min. do zhnednutia.
  • Počas pečenia si pripravíme 1 kuchynskú utierku. Tú namáčame vo vode a vyžmýkame, potom rozprestrieme na pracovnú plochu.
  • Postup zopakujeme 2-krát aby sme dostali 2 cestá.
  • Zatiaľ čo chladnú si pripravíme plnku. Na to dáme 350ml mlieka zohriať a vo zvyšnom rozmiešame vanilkový prášok s cukrom a vanilkovým cukrom. Keď mlieko zovrie, vlejeme zmes do mlieka a vyrobíme hustý puding. Ten dáme kompletne vychladnúť.
  • Maslo si prešľaháme mixérom do penista a postupne pridávame vychladnutý puding. Vznikne nám hladká plnka.
  • Na prvé cesto nanesieme 1/2 plnky a rozotrieme ju po celej ploche. Na to položíme druhé cesto a takisto potrieme plnkou. Do stredu druhého cesta položíme banány tak aby išli čo najviac rovno a potom roládu pomaly do seba zaroľujeme.
  • Na záver môžeme povrch rolády ozdobiť roztopenou čokoládou.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*