Ak chcete vyrobiť krásnu roládu ako z cukrárne, môžete použiť môj trik – na prípravu rolády používam 2 cestá, ktorá do seba zarolujem a tak neskôr dosiahnem krásne vysokú roládu, čo ešte aj drží skvelo tvar.
Cesto na 1 roládu
(všetko treba x2 nakoľko celkovo 2 rolády):
- 100g hl.múka
- 100g kr. Cukru
- 4 vajíčka S (alebo 3 väčšie)
Suroviny na plnku:
- 400ml mlieka
- 1 balenie pudingového prášku zlatý klas
- 1 vanilkový cukor
- 100g masla izbovej teploty
- 5PL kr.cukru
- 2 banány
- čokoláda (50g) na poliatie
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Postupne pridávame múku.
- Miešame len minimálne, aby sa zbytočným šľahaním nestratili vzduchové bublinky, ktoré robia piškótu nadýchanou.
- Hotové cesto vylejeme na plech s papierom na pečenia a cesto rovnomerne rozotrieme.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 160⁰C piecť ca. 10-15min. do zhnednutia.
- Počas pečenia si pripravíme 1 kuchynskú utierku. Tú namáčame vo vode a vyžmýkame, potom rozprestrieme na pracovnú plochu.
- Postup zopakujeme 2-krát aby sme dostali 2 cestá.
- Zatiaľ čo chladnú si pripravíme plnku. Na to dáme 350ml mlieka zohriať a vo zvyšnom rozmiešame vanilkový prášok s cukrom a vanilkovým cukrom. Keď mlieko zovrie, vlejeme zmes do mlieka a vyrobíme hustý puding. Ten dáme kompletne vychladnúť.
- Maslo si prešľaháme mixérom do penista a postupne pridávame vychladnutý puding. Vznikne nám hladká plnka.
- Na prvé cesto nanesieme 1/2 plnky a rozotrieme ju po celej ploche. Na to položíme druhé cesto a takisto potrieme plnkou. Do stredu druhého cesta položíme banány tak aby išli čo najviac rovno a potom roládu pomaly do seba zaroľujeme.
- Na záver môžeme povrch rolády ozdobiť roztopenou čokoládou.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?
-
Šťavnaté rezy Margot
Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]