Môj dedko bol presevdčený, že jesť raz týždenne cesnačku mu posilní imunitu a ochráni ho pred ochoreniami. A tak vždy v piatok uňho nechýbala cesnaková polievka. A niečo to do seba určite má, lebo len málokedy bol chorý. Ja preto tiež rada pravidelne pripravujem túto rýchlu, ale hlavne tiež zdravú polievočku, ktorá chutí mojím deťom.
Suroviny:
- 6-8 strúčikov cesnaku
- 2Pl krupice
- 5 stredne veľkých zemiakov
- 2 PL masla
- 1,5l vody/vývaru
- 150ml mlieka alebo sladkej smotany
- 1čl sušeného cesnaku
- soľ, čierne korenie, drtená rasca
Postup:
- V hrnci si roztopíime maslo s troškou oleja a pridáme cesnak pokrájaný na plátky, najlepšie ešte do mierne teplého hrnca. Cesnak má totiž pri horúcom tuku tendennciu veľmi rýchlo prihorieť.
- Po 1 minúte pečenia posypeme cesnak krupicou a krátko ju ešte ohrejeme. Potom zalejeme vodou alebo vývarom a dochutíme soľou, čiernym korením a rascou.
- Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme k polievke. Všetko varíme 20 minút do zmäkknutia zemiakov.
- Potom ešte pridáme sušený cesnak pre intenzívnejšiu chuť a polievku ponorným mixérom rozmiexujeme do hladka.
- Už len prilejeme mlieko alebo smotanu na zjemnenie chuti a kdo chce ozdobí vrch polievku napríklad čerstvými bylinkami alebo opečenými krutónmi.
Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Cesnakový monkey bread recept
Určite ste už počuli a chlebíku na trhanie, takzvanom monkey bread. Ale vyskúšali ste ho už niekedy na slano? Je to skvelý snack na zdielanie, napríklad pri pohodovom večeri s rodinkou. Tá vôňa vás uchváti. Recept
-
Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami
Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept