Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami_Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti trochu pridať. Ako napríklad v tejto chutnej bábovke.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 3 PL kakaa
  • 2 PL vody
  • 1 hrnček hl. múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 8ks jahôd
  • posekaná čokoláda do cesta / 0,5 šálky
  • čokoláda na polevu

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Postupne pridávame olej a ďalej šľaháme.
  • Potom pridáme kakao, múku, prášok do pečiva vodu a vypracujeme hladké cesto.
  • 2/3 jahôd posekáme na kocky a dáme do cesta. Takisto kdo chce môže pridať posekané kúsky čokolády.
  • Takto pripravené cesto nalejeme do vymastenej bábovkovej formy a pečieme pri 160C ca. 45 minút.
  • Pred vyklopením z formy necháme vychanúť, aby sa bábovka neroztrhala.
  • Kdo chce môže povrch bábovky ozdobiť roztopenou čokoládou a zvyšnými jahodami.

Máte záujem o jahodové recepty? A máte už moju zbierku receptou s jahodami? Ak nie, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber Newslettru a túto zbierku receptov dostanete odomňa ZADARMO.

e-kniha recepty jahody recepis

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*