Toto jedlo nám pripravovala voľakedy mama, keď nám chcela pripraviť ľahký bezmäsitý obed za pár minút. Majonézu mama pripravovala domácu, samozrejme, že túto možno vynechať úplne, ale dodalo to tomuto pokrmu dodatočnú chuť. Samozrejme pre malé deti bez majonézy.
Suroviny:
- 1 hlávka karfiolu
- 1/2kg zemiakov
- 1+1l vody
- soľ, drvená rasca
- (majonéza – 2 vajíčka, soľ, čierne korenie, 1čl horčice, olej (ca. 200ml) a citrónová alebo uhorková šťava)
Postup:
- Začneme prípravou zemiakov. Na to zemiaky ošúpeme, umjeme a pokrájame na osminky.
- Dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť na ca 15 minút do mäkka.
- Medzitým si karfiól rozoberieme na ružičky, vložíme do hrnca a zalejeme vodou.
- Výdatne osolíme a dochutíme rascou a necháme variť 10 minút.
- Ak si chcete pripraviť majonézu doma tak do vysokého pohára dáte vajíčka s horčicou a soľou a ponorným mixérom mixujete. Postupne prilievame olej až sa vytvorí krémovitá konzistencia, to trvá asi 5-10 minút. Túto dochutíme už len čiernym korením a trochou uhorkovej vody prípadne citrónovej šťay pre trochu kyslosti.
- Na záver už len zlejeme zemiaky a karfiól z vody a hneď servírujeme. Podávame s majonézou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.