Tento recept na tvarohový krémeš vyvstal celkom náhodou keď som zistila, že mám len malé balenie šľahačky doma zato ale veľa tvarohu. Pomyslela som si, že hádam to tomu koláču neublíži 🙂 a práve naopak. Výsledok je fantastický. Keďže u nás doma vždy všetci mrmlú keď dám hore tiež lístkové cesto s čokoládou (horšie sa to potom krája) posypala som ho len čokoládovými kúskami ale samozrejme vy môžete postupovať tradične a upiecť ešte druhý plát lástkového cesta, ktorý polejete čokládou a položíte na hotový krémeš.
Suroviny:
- 1 lástkové cesto (2 ak chcete dať aj lístkovú hornú vrstvu)
- 1,2l mlieka
- 100g kr.cukru
- 160g hrubej múky
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 2 žĺtka
- 200g masla
- 2ks vanilkový cukor
- 150ml šľahačkovej smotany
- 400g jemného tvarohu
Postup:
- Lístkové cesto vyroľujeme na plech, spravíme zopar vpichov doňho vidličkou a necháme pri 200°C piecť ca 15 minút do zlatista. Necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme plnku. Na to privedieme do varu 1l mlieka spolu s maslom.
- Zatiaľ, čo sa zohrieva mlieko si rozmiešame v zvyšnom mlieku (200ml) hrubú múku so žĺtkami, cukrom a vanilkovým pudingom.
- Ked mlieko začne vrieť, pridáme doňho zmes z hrubej múky a miešame pokiaľ nevznikne tuhá kaša. Potom stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť
- Okolo lístkového cesta umiestnime cukrárenskú obruč a mierne vychladnutú plnku nalejeme na cesto. Necháme vychladnúť.
- Zatiaľ či vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha spolu s práškovým cukrom, vanilkovým cukorm a stužovačom. Pridáme jemný tvaroh a dobre premiešame.
- Tvarohovú zmes nanesieme na vychladnutú vanilkovú zmes a zarovnáme.
- Vrch buď posypeme strúhanou čokládou alebo naňho položíme druhé lístkové cesto a polejeme čokládou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.