Tvarohový krémeš

Tento recept na tvarohový krémeš vyvstal celkom náhodou keď som zistila, že mám len malé balenie šľahačky doma zato ale veľa tvarohu. Pomyslela som si, že hádam to tomu koláču neublíži 🙂 a práve naopak. Výsledok je fantastický. Keďže u nás doma vždy všetci mrmlú keď dám hore tiež lístkové cesto s čokoládou (horšie sa to potom krája) posypala som ho len čokoládovými kúskami ale samozrejme vy môžete postupovať tradične a upiecť ešte druhý plát lástkového cesta, ktorý polejete čokládou a položíte na hotový krémeš.

Suroviny:

  • 1 lástkové cesto (2 ak chcete dať aj lístkovú hornú vrstvu)
  • 1,2l mlieka
  • 100g kr.cukru
  • 160g hrubej múky
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 2 žĺtka
  • 200g masla
  • 2ks vanilkový cukor
  • 150ml šľahačkovej smotany
  • 400g jemného tvarohu

Postup:

  • Lístkové cesto vyroľujeme na plech, spravíme zopar vpichov doňho vidličkou a necháme pri 200°C piecť ca 15 minút do zlatista. Necháme vychladnúť.
  • Medzitým si pripravíme plnku. Na to privedieme do varu 1l mlieka spolu s maslom.
  • Zatiaľ, čo sa zohrieva mlieko si rozmiešame v zvyšnom mlieku (200ml) hrubú múku so žĺtkami, cukrom a vanilkovým pudingom.
  • Ked mlieko začne vrieť, pridáme doňho zmes z hrubej múky a miešame pokiaľ nevznikne tuhá kaša. Potom stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť
  • Okolo lístkového cesta umiestnime cukrárenskú obruč a mierne vychladnutú plnku nalejeme na cesto. Necháme vychladnúť.
  • Zatiaľ či vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha spolu s práškovým cukrom, vanilkovým cukorm a stužovačom. Pridáme jemný tvaroh a dobre premiešame.
  • Tvarohovú zmes nanesieme na vychladnutú vanilkovú zmes a zarovnáme.
  • Vrch buď posypeme strúhanou čokládou alebo naňho položíme druhé lístkové cesto a polejeme čokládou.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*