Tvarohový krémeš

Tento recept na tvarohový krémeš vyvstal celkom náhodou keď som zistila, že mám len malé balenie šľahačky doma zato ale veľa tvarohu. Pomyslela som si, že hádam to tomu koláču neublíži 🙂 a práve naopak. Výsledok je fantastický. Keďže u nás doma vždy všetci mrmlú keď dám hore tiež lístkové cesto s čokoládou (horšie sa to potom krája) posypala som ho len čokoládovými kúskami ale samozrejme vy môžete postupovať tradične a upiecť ešte druhý plát lástkového cesta, ktorý polejete čokládou a položíte na hotový krémeš.

Suroviny:

  • 1 lástkové cesto (2 ak chcete dať aj lístkovú hornú vrstvu)
  • 1,2l mlieka
  • 100g kr.cukru
  • 160g hrubej múky
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 2 žĺtka
  • 200g masla
  • 2ks vanilkový cukor
  • 150ml šľahačkovej smotany
  • 400g jemného tvarohu

Postup:

  • Lístkové cesto vyroľujeme na plech, spravíme zopar vpichov doňho vidličkou a necháme pri 200°C piecť ca 15 minút do zlatista. Necháme vychladnúť.
  • Medzitým si pripravíme plnku. Na to privedieme do varu 1l mlieka spolu s maslom.
  • Zatiaľ, čo sa zohrieva mlieko si rozmiešame v zvyšnom mlieku (200ml) hrubú múku so žĺtkami, cukrom a vanilkovým pudingom.
  • Ked mlieko začne vrieť, pridáme doňho zmes z hrubej múky a miešame pokiaľ nevznikne tuhá kaša. Potom stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť
  • Okolo lístkového cesta umiestnime cukrárenskú obruč a mierne vychladnutú plnku nalejeme na cesto. Necháme vychladnúť.
  • Zatiaľ či vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha spolu s práškovým cukrom, vanilkovým cukorm a stužovačom. Pridáme jemný tvaroh a dobre premiešame.
  • Tvarohovú zmes nanesieme na vychladnutú vanilkovú zmes a zarovnáme.
  • Vrch buď posypeme strúhanou čokládou alebo naňho položíme druhé lístkové cesto a polejeme čokládou.
  • Máte deti a nič nestíhate? Pozrite si tieto konkrétne rady ako to zlepšiť

    Máte deti a nič nestíhate? Pozrite si tieto konkrétne rady ako to zlepšiť

    Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]


  • Valentínske srdiečka z maslového cesta

    Valentínske srdiečka z maslového cesta

    Tieto srdiečka z jednoduchého maslového cesta sú krásne krehké a ich príprava vám nezaberie veľa času. Na inšpiráciu som použila recept mojej starej mamy na mrežovník. Potrebujete: Postup:


  • Valentínska vianočka v tvare srdiečka

    Valentínska vianočka v tvare srdiečka

    Sviatok svätého valentína sa blíži a jeden z mnohých spôsobov ako hýčkať vaších drahých je aj chutným jedlom, lebo ako sa hovorí – láska ide cez žalúdok :). V najbližšie dni vám preto prinesiem zopár chutných receptov, ktoré určite zvládnete k tomuto sviatku aj vy doma pripraviť. Dnes začnem touto […]


  • Dokonale nadýchaný domáci hrnčekový chlieb

    Dokonale nadýchaný domáci hrnčekový chlieb

    Tento chlieb je mäkkučký ako perinka a rýchlo pripravený. Všetko čo k nemu potrebujete je 1/2 čerstvých kvasníc. Inšpiráciu som čerpala pri japonskom chlebe, pri ktorom sa do cesta pridáva malé množstvo odpalovaného cesta, výsledok je skutočne fantastický. Na merianie som použila šálku s 250ml. Suroviny na (odpaľované) cesto1: Suroviny […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *