Tvarohový krémeš

Tento recept na tvarohový krémeš vyvstal celkom náhodou keď som zistila, že mám len malé balenie šľahačky doma zato ale veľa tvarohu. Pomyslela som si, že hádam to tomu koláču neublíži 🙂 a práve naopak. Výsledok je fantastický. Keďže u nás doma vždy všetci mrmlú keď dám hore tiež lístkové cesto s čokoládou (horšie sa to potom krája) posypala som ho len čokoládovými kúskami ale samozrejme vy môžete postupovať tradične a upiecť ešte druhý plát lástkového cesta, ktorý polejete čokládou a položíte na hotový krémeš.

Suroviny:

  • 1 lástkové cesto (2 ak chcete dať aj lístkovú hornú vrstvu)
  • 1,2l mlieka
  • 100g kr.cukru
  • 160g hrubej múky
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 2 žĺtka
  • 200g masla
  • 2ks vanilkový cukor
  • 150ml šľahačkovej smotany
  • 400g jemného tvarohu

Postup:

  • Lístkové cesto vyroľujeme na plech, spravíme zopar vpichov doňho vidličkou a necháme pri 200°C piecť ca 15 minút do zlatista. Necháme vychladnúť.
  • Medzitým si pripravíme plnku. Na to privedieme do varu 1l mlieka spolu s maslom.
  • Zatiaľ, čo sa zohrieva mlieko si rozmiešame v zvyšnom mlieku (200ml) hrubú múku so žĺtkami, cukrom a vanilkovým pudingom.
  • Ked mlieko začne vrieť, pridáme doňho zmes z hrubej múky a miešame pokiaľ nevznikne tuhá kaša. Potom stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť
  • Okolo lístkového cesta umiestnime cukrárenskú obruč a mierne vychladnutú plnku nalejeme na cesto. Necháme vychladnúť.
  • Zatiaľ či vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha spolu s práškovým cukrom, vanilkovým cukorm a stužovačom. Pridáme jemný tvaroh a dobre premiešame.
  • Tvarohovú zmes nanesieme na vychladnutú vanilkovú zmes a zarovnáme.
  • Vrch buď posypeme strúhanou čokládou alebo naňho položíme druhé lístkové cesto a polejeme čokládou.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*