Toto jedlo si vyžaduje len väčší pekáč či panvicu, ktorú možno uzavrieť. Mäso aj ryža sa dusia spolu v jednej panvici, takže nepotrebujete žiaden iný riad. Okrem toho dostane ryža chutnú arómu z kuracích kúskov.
Suroviny:
- 500g kuracích kúskov (napríklad stehná)
- 1 cibuľa
- 1 šálka (250ml) ryže
- 2 šálky vody
- 1čl grilovacie korenie
- 1PL kečupu (alebo barbeque omáčky)
- 1PL oleja
- 1 čl soľ, čierne korenie
- Pínové oriešky
Postup:
- Kuracie kúsky umyjeme, dobre osušíme.
- V miske zmiešame olej, kečup, grilovacie korenie a soľ a kuracie kúsky v tejto marináde obalíme.
- Panvicu nahrejeme a pridáme trochu oleja. Kuracie kúsky zo všetkých strán opečieme ca. 10 minút do zlatista. Potom ich odložíme stranou.
- Do tej istej panvice dáme cibuľu pokrájanú na drobno a necháme ju krátko pražiť. Ryžu umyjeme a necháme dobre v sítku odkvapkať.
- Keď je cibuľka zlatistá pridáme ryžu a krátko ju popražíme. Keď sa začne lepiť na dno panvice zalejeme vodou a dochutíme soľou a čiernym korením, premiešame.
- Na ryžu rozložíme kuracie kúsky a počkáme pokiaľ sa voda zovrie. Potom panvicu zakryjeme, teplotu znížime na minimum a takto pomaly dusíme 20-25 minút.
- Na záver pridáme píninové oriešky ktoré sme krátko opiekli na sucho (bez oleja) v panvici.
- Kdo chce môže ešte ozdobiť petržlenovou vnaťou a možno servírovať.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate
Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto? Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]
-
Jednoduchá kalerábová polievka
Jednoduchá chutná polievka, ktorá prehreje. Ja som mala ešte kaleráb zo záhrady, ten bol ešte krásne mäkký a chutil výborne. Suroviny: Postup:
-
Výborná príloha ku grilovaniu – zelenina v jogurte
Azda každý keď je pozvaný na grilovanie v záhrade prinesie niečo pečené alebo nejaký ten šalát. Ale táto príloha za šalátmi nijak nezaostáva. Práve naopak, je vždy u nás ako prvá zjedená. Zeleninu možno obmieňať, ja osobne preferujem mrkvu, cuketu, baklažán. Odporúčam kúpiť kvalitný jogurt, najlepšie s vyšším podielom tuku, […]