Kuracie stehná dusené na ryži- obed z jednej panvice

Toto jedlo si vyžaduje len väčší pekáč či panvicu, ktorú možno uzavrieť. Mäso aj ryža sa dusia spolu v jednej panvici, takže nepotrebujete žiaden iný riad. Okrem toho dostane ryža chutnú arómu z kuracích kúskov.

Suroviny:

  • 500g kuracích kúskov (napríklad stehná)
  • 1 cibuľa
  • 1 šálka (250ml) ryže
  • 2 šálky vody
  • 1čl grilovacie korenie
  • 1PL kečupu (alebo barbeque omáčky)
  • 1PL oleja
  • 1 čl soľ, čierne korenie
  • Pínové oriešky

Postup:

  • Kuracie kúsky umyjeme, dobre osušíme.
  • V miske zmiešame olej, kečup, grilovacie korenie a soľ a kuracie kúsky v tejto marináde obalíme.
  • Panvicu nahrejeme a pridáme trochu oleja. Kuracie kúsky zo všetkých strán opečieme ca. 10 minút do zlatista. Potom ich odložíme stranou.
  • Do tej istej panvice dáme cibuľu pokrájanú na drobno a necháme ju krátko pražiť. Ryžu umyjeme a necháme dobre v sítku odkvapkať.
  • Keď je cibuľka zlatistá pridáme ryžu a krátko ju popražíme. Keď sa začne lepiť na dno panvice zalejeme vodou a dochutíme soľou a čiernym korením, premiešame.
  • Na ryžu rozložíme kuracie kúsky a počkáme pokiaľ sa voda zovrie. Potom panvicu zakryjeme, teplotu znížime na minimum a takto pomaly dusíme 20-25 minút.
  • Na záver pridáme píninové oriešky ktoré sme krátko opiekli na sucho (bez oleja) v panvici.
  • Kdo chce môže ešte ozdobiť petržlenovou vnaťou a možno servírovať.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.


  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*