Ravioli v jednoduchej paprikovej omáčke do 15 minút

Jednoduchý cestovinový pokrm hotový za 15 minút. Ideálny ako rýchly obed či večera počas týždňa.

Suroviny:

  • 1 balenie cestovín raviolli
  • 1 cibuľa
  • 2 PL paprikového pretlaku
  • 2 rajčiny
  • soľ, čierne korenie, sumak
  • 2 PL masla
  • kyslá smotana na servírovanie

Postup:

  • Vodu na cestoviny necháme zovrieť. Keď zovrie, tak ju osolíme a pridáme cestoviny. Varíme podľa návodu ca. 10 minút.
  • Medzitým v panvici nahrejeme maslo a pridáme cibuľu opkrájanú na drobno. Pomaly opekáme.
  • Keď začne cibuľa dostávať sklenitú farbu, pridáme paprikové pyré a opekáme spolu.
  • Rajčinu rozpolíme a postrúhame na hrubo strúhadle tak, že nám ostane v ruke už len šupka, ktorú vyhodíme. Pridáme rajčiny k paprike a opekáme.
  • Medzitým si zlejeme cestoviny z vody, pritom za malú kávovú šálku vody z cestovín ponecháme.
  • Cestoviny pridáme do omáčky ako aj časť vody z cestovín. Premiešame a dochutíme soľou, čiernym korením a korením sumak (prípadne sušeným čili).
  • Môžeme rovno servírovať. Na servírovanie použijeme za 1 lyžicu kyslej smotany.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *