Ravioli v jednoduchej paprikovej omáčke do 15 minút

Jednoduchý cestovinový pokrm hotový za 15 minút. Ideálny ako rýchly obed či večera počas týždňa.

Suroviny:

  • 1 balenie cestovín raviolli
  • 1 cibuľa
  • 2 PL paprikového pretlaku
  • 2 rajčiny
  • soľ, čierne korenie, sumak
  • 2 PL masla
  • kyslá smotana na servírovanie

Postup:

  • Vodu na cestoviny necháme zovrieť. Keď zovrie, tak ju osolíme a pridáme cestoviny. Varíme podľa návodu ca. 10 minút.
  • Medzitým v panvici nahrejeme maslo a pridáme cibuľu opkrájanú na drobno. Pomaly opekáme.
  • Keď začne cibuľa dostávať sklenitú farbu, pridáme paprikové pyré a opekáme spolu.
  • Rajčinu rozpolíme a postrúhame na hrubo strúhadle tak, že nám ostane v ruke už len šupka, ktorú vyhodíme. Pridáme rajčiny k paprike a opekáme.
  • Medzitým si zlejeme cestoviny z vody, pritom za malú kávovú šálku vody z cestovín ponecháme.
  • Cestoviny pridáme do omáčky ako aj časť vody z cestovín. Premiešame a dochutíme soľou, čiernym korením a korením sumak (prípadne sušeným čili).
  • Môžeme rovno servírovať. Na servírovanie použijeme za 1 lyžicu kyslej smotany.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*