brownies

Jednoduché čokoládové brownies

Brownies sú tak rozmanité avšak jedno majú spoločné všetky druhy – ich základom je maslo a k tomu kvalitná čokláda. Zvyšok už ani nemusím písať lebo kde je toľko čoklády, to proste musí chutiť dobre. Výborné na nich je práve, že všetko stačí len zmiešat jednej miske a upiecť na 1 plechu, super jednoduché a proste famózne pre všetkých čokoholikov :).

  • 350g čokolády
  • 200g masla
  • 150g hl. múky
  • 2 vajíčka
  • 50g čokoládových kúskov alebo posekanej čokolády
  • 4PL kakaa
  • štipka soli
  • 50g kr. cukru
  • 100g čokoládovej polevy
  • čoko kúsky prípadne kúsky keksíkov či karamelových cukríkov

Postup:

  • Trúbu si začneme predhrievať na 180C,
  • Čokoládu polámeme na menšie kusy a dáme do hrnca spolu s maslom.
  • Za miešania na miernom ohni zohrejeme a necháme všetko kompletne roztopiť. Pridáme kakao a premiešame.
  • Potom odložíme stranou a necháme aspoň 15 minút chladnúť.
  • Medzitým vyšlaháme vajíčka s cukrom do penista.
  • Pridáme múku, čokoládovú zmes, soľ a dobre premiešame.
  • Cesto vylejeme na menší plech vyložený papierom na pečenie- (môj mal 30*20cm).
  • Povrch posypeme kúskami čokolády prípadne ozdobíme napríklad keksíkami či karamelovými kúskami.
  • Pečieme pri 180°C ca 30 minút pokiaľ začne brownie pekne rozvoniavať.
  • Rozrežeme ich na kusy až keď vychladnú.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*