Domáca baklava z kadayif cestovín: Chrumkavý dezert s orientálnou príchuťou

Cestoviny kadayif sa v poslednom roku preslávili vďaka dubajskej čokoláde. Avšak nieje to v skutočnosti žiadna novinka. Tieto cestoviny sa v orientálnej kuchyni používajú už od nepamäti na rôzne dezerty a mimo iného sa dajú použiť aj na prípravu domácej baklavy, ktorá je super jednoduchá na prípravu.

Domáca baklava z kadayif cestovín: Chrumkavý dezert s orientálnou príchuťou

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1 balenia cestovín kadayif (400g)
    200g roztopeného masla
    200g posekaných orechov

  • Sirup
  • 100ml vody
    150g cukru
    1PL citrónovej šťavy

Postup

  • Pripravte si veľkú misku do ktorej vložte cestoviny kadaifyi. Väčšinou sú v obale natlačené preto je dôležité im vrátiť objem a rukami ich dobre od seba oddeliť. Následne ich polejeme roztopeným maslom a opäť miešame až sú kompletne obalené maslom.
  • Pripravíme si menšiu zapekaciu nádobu (ca 15*10cm). Tú dobre vymastíme a potom na spodok položíme 1/3 cestovín. Zoberieme si pohár s okrúhlym spodkom a pomocou pohára zatlačíme cestoviny do pekáča. Posypeme časťou orechov. Skvelé sú pistácie ale aj vlašské orechy či mandle sú výborné.
  • Na to dáme druhú vrstvu cestovín a zopakujeme. Tretiu vrstvu budú tvoriť len cestoviny. Všetko narežme nožom na malé obdlžníky a necháme piecť pri 200C ca 20 minút do zlatista. Zatiaľ si pripravíme sirup.
  • Na to dáme do hrnca vodu, cukor a citrónovú šťavu a varíme až sa vytvorí lepkavý sirup. Akonáhle vyberieme baklavu z trúby tak ešte horúcu ju polejeme sirupom. Vrch každého obdĺžnika ozdobíme zvyšnými orechami.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

4,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

213 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*