Kuracie prsia sú nielen rýchlo hotové a vhodné teda keď sa ponáhlate ale pripravené správne dokážu skutočne prekonať mnohé iné gurmánske jedlá. Na to, aby sa vám podarili je dobré dodžiavať zopár rád a tak som tieto pre vás zostavila. Najmä správny čas varenia je mimoriadne dôležitý ak nechcete mať vysušené mäsové kúsky.
Jump to RecipeRady na správnu prípravu kuracích pŕs
Tu nájdete zoznam praktických tipov, ako pripraviť šťavnaté a chutné kuracie prsia, ktoré nebudú rozvarené ani suché – a budú chutiť celej rodine:
1. Kuracie prsia rovnomerne narežte
Hrubšie kúsky môžu zostať surové, zatiaľ čo tenké kúsky vyschnú. Ak sú prsia nerovnomern veľké, rozrežte ich na polovicu alebo opatrne naklepte, aby boli rovnako hrubé.
2. Ochutejte hneď na začiatku
soľou, korením, cesnakom, bylinkami, trochou horčice alebo paprikou – neváhajte dochutiť predtým, ako začnete smažiť. Tak sa chuť rozvinie v celom mäse a omáčke.
3. Prsia smažte len krátko na panvici
2–3 minúty z každej strany na vyššej teplote – len kým nie sú zlatohnedé. Ide o to, aby sa stiahli a nestratili šťavu. Potom ich môžete nechať ďalej dusiť v omáčke.
4. Omáčka robí rozdiel
Na výpeku opražte cibuľu a cesnak, pridajte trochu horčice, paradajkového pretlaku alebo papriky. Zalejte vývarom alebo vodou a máte hotovú lahodnú omáčku.
5. Pomaly a pod pokrievkou dusíme
Keď máte omáčku, vráťte mäso do panvice, prikryte a nechajte všetko dusiť na slabom ohni 15–20 minút. Tak zostane šťavnaté a nasiakne chuťou.
6. Na záver dochuťte
Pre ešte lepšiu chuť môžete do hotovej omáčky pridať kúsok masla, lyžicu smotany alebo hustého jogurtu. Omáčka bude krémová a lahodná.
Ako na šťavnaté kuracie prsia s dusenou zeleninou
Course: Bezmäsité jedlá slane, Hlavné jedlá, Mäsité jedlá4
servings30
minutes40
minutes300
kcalsuroviny
500g kuracích pŕs
1čl soľ, čierne korenie
1čl sušený cesnak, červená paprika
1 Pl zemiakového škrobu
olej
Čerstvé bylinky (petržlen)- Zelenina
500g čerstvej alebo mrazenej zeleniny (hrášok, mrkva, kukurička, brokolica, karfiól)
1 cibuľu
1Pl bylinkového masla + 1čl oleja
soľ, čierne korenie
1čl sušeného cesnaku
bylinky podľa chuti
Postup
- Kuracie prsia umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou. Potom ich po šírke rozrežeme na polovicu, dáme na drevenú dosku na krájanie a mierne vyklepeme tĺčikom na mäso.
- Následne mäso osolíme, okoreníme čiernym korením ako aj sušeným cesnakom a paprikou. Panvicu zohrejeme a keď je horúca pridáme olej a vložíme kuracie prsia. Pečieme z oboch strán zprudka ca. 4-5 minút na strane pokiaľ dostanú zlatistú farbu.
- Ku koncu opekania pridáme 1 cibuľu pokrájanú na drobno a 2 polievkové lyžice masla (prípadne bylinkového masla).
- Cibuľu pokrájame na drobno a dáme do panvice spolu s maslom a trochou oleja opekať do zlatista. Pridáme zeleninu a opekáme na miernom ohni. Osolíme a okoreníme. Keď zelenina začne hnednút (po ca 10 minút za miešania) posypeme sušeným cesnakom a pridáme bylinky.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
213 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV