Krémeš ako z cukrárne

Ako dieťa som s kamarátkou chodievala do jednej cukrárni v Saratove (Bratislave). Aj po 30. rokov tam táto cukráreň ešte stále je a tak keď som v tejto lokalite vždy ju navštívim a zaspomínam. Minule som vyskúšala ich krémeš a bol fantastický. Čo bolo na ňom iné ako na ostatných krémešoch čo som zatiaľ vyskúšala bolo, že v plnke sa nachádzalo trocha želatíny a to jej dodalo úžasnú konzistenciu, ako obláčik. A tak som neodolala a hneď nám pripravila doma takýchto krémeš ako z mojej obľúbenej cukrárne.

Jump to Recipe

Krémeš ako z cukrárne

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1-2 balenia lístkového cesta (závisí od veľkosti)

  • 1l mlieka
    150g kr.cukru
    4PL hrubej múky
    2 vanilkový pudingový prášok (najlepšie zlatý klas)
    200g masla izbovej teploty
    1 vanilkový cukor
    1/2 balenia želatíny
    200g čokolády

  • 300ml šľahačkovej smotany + 1 stužovač smotany

Postup

  • Lístkové cesto na viacerých miestach poprepichujeme vidličkou a necháme pri 180C piecť ca. 15-20 minút do zlatista. Potom necháme vychladnúť.
  • Na plnku zohrejeme v hrnci 900ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku zatiaľ zmiešame pudingový prášok, múku a cukor (krištáľový a vanilkový) a všetko dobre premiešame. Keď začne vrieť mlieko, tak vlejeme pudingovú zmes a varíme za miešania až vznikne tuhý puding. Ten necháme dôkladne vychladnúť.
  • Do pudingovej zmesi primiešame mixérom maslo izbovej teploty. Želatínu dáme do hrnca spolu s 3 PL vody a necháme krátko nabopnať. Mierne nehrajeme – nesmieme variť- ca 30 sekúnd a rozmiešame až sa kompletne roztopí. Primiešame ku krému až sa všetko dobre spojí.
  • Plnku nanesieme na vychladnutý plát lístkového cesta. Ak chceme mať rovnako rozloženú plnku, umiestnime okolo cesta najskôr cukrárenskú obruč až potom nanesieme plnku. Necháme 30 minút v chlade oddychovať.
  • Medzitým si vyšľaháme smotanu so stužovačom do tuha a nanesieme na stuhnutú plnku. Opäť dáme chladnúť.
  • Na druhý plát lístkového cesta nanesieme roztopenú čokoládu a cesto pokrájame hneď na kocky a necháme takto stuhnúť. Potom nanesieme na šľahačku a potom krémeš narežeme na kusy.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

4,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

213 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*