Tieto jahodové rezy sa doslova rozplývajú na jazyku. Sú skvelou kombináciou krásne mäkučkého piškótového cesta cesta, lahodnej smotany a sladučkých jahôd.
Jump to RecipeLahodné šľahačkové rezy s jahodami
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
1 šálku/hrnček hl. múky (1šálka – 250ml)
1 šálka kr. cukru
1/2 šálky oleja
1 vanilkový cukor
1/2 prášku do pečiva
4 vajíčka
4PL kukuričného škrobu
1PL citrónovej šťavy
Directions- Plnka
200ml šľahačkovej smotany
150g jahôd
4PL cukru
3PL kuku. škrobu
2PL vody- Okrem toho
100g jahôd na ozdobu
50ml vody
Postup
- Bielka oddelíme od žĺtkov. K bielkam pridáme polku cukru a štipku soli a necháme šľahať do tuhej peny. Odložíme stranou. Žĺtka vyšľaháme so zvyšný, cukrom do penista. Postupne pridávame olej a ďalej šľaháme. Následne pridávame postupne múku, kukuričný škrob ako aj vanilkový cukor a prášok do pečiva. Pridáme citrónovú šťavu.
- Do cesta primiešame na záver pomalými pohybmi bielkový sneh. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C ca.40min. do zlatista.
- Zatiaľ si pripravíme plnku. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuhej peny. Jahody očistíme a dáme do hrnca spolu s cukrom a ca 50ml vody. Necháme variť 10 minút do mäkka, potom ponorným mixérom rozmixujeme na kašu.
- V miske si rozmiešame škrob s troškou vody a vlejeme do jahodovej kaši. Vrátime na oheń a za stáleho miešania varíme až sa všetko zahustí. Necháme vychladnúť. Keď je jahodová zmes kompletne studená, pridáme ju šľahačke a vyrobíme jahodovú šľahačkovú smotanu.
- 2-3 jahody pokrájame na malé kocky a vmiešame do jahodovej smotany. Okolo vychladnutého cesta umiestníme cukrárenskú obruč a nanesieme jahodovú šľahačku. Necháme v chlade stáť aspoň 4 hodiny. Na záveer pokrájame na kocky a na každý kus zákusku položíme kus jahody na ozdobu.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Lahodné šľahačkové rezy s jahodami
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.
PRODUKTY
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV