Food Photography_Lydia_Argilli_Product Photography_recepis.sk-Mäkkučké veľkonočné zajačiky z tvarohového cesta

Mäkkučké veľkonočné zajačiky z tvarohového cesta

Tieto zajačiky sú vyrobené z jednoduchého tvarohového cesta. Po vytvarovaní a upečení sa obalujú v zmeske cukru a vanilkového cukru a tak dostanú zvrchu chrumkavú vrstvu a mäkkučkého vnútra.

Jump to Recipe

Mäkkučké veľkonočné zajačiky z tvarohového cesta

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 3 vajíčka

  • 150g kr. cukru

  • 50g masla izbovej teploty

  • 250g jeemného tvarohu

  • ca 300g hl.múky

  • 1/2 prášku do pečiva

  • na obaľovanie
  • 50g kr. cukru

  • 1 balenie škoricového cukru

  • 1 balenie vanilkového cukru

  • ca 2Pl roztopeného masla

Postup

  • Začneme tým, že vajíčka zmiešame s cukrom až sa cukor roztopí. Pridáme maslo a premiešame.
  • Pridáme tvaroh, prášok do pečiva a postupne pridávame múku až vznikne nelepivé cesto. Necháme ho krátko v chlade, asi 20 minút.
  • Na pomúčnej ploche vygúľame na ca 0,5cm hrúbku. potom pomocou vykrajovačky vykrojíme zajačikov a položíme s miernym odstupom dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečieme pri 180C ca 10 minút. Ešte horúce potrieme trochou masla a potom namočíme do mieske v ktorej sme zmiešali cukor, vanilkový a škoricový cukor.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

4,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

213 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*