Čo so zvyšnými bielkami? 10 skvelých spôsobov na využitie

Určite to poznáte, pri pečení maslových koláčikov či už v lineckom alebo inom maslovom ceste zvykne ostať veľa bielkov. A tak sa určite pýtate, čo môžete s bielkami urobiť? Všetky tieto recepty sú jednoduché, efektívne a chutné spôsoby, ako využiť zvyšné bielka. Skúste ich a zistite, ktorý vám najviac vyhovuje!

Prvá rada – Zamraziť

    Tou úplne prvou variantov je bielka si zamraziť. Nemusíte sa báť, že sa ich konzistencia mrazením zmení. Veľmi len odporúčam si na vrecko či misku poznačiť koľko presne bielkov ste tam uschovali, po rozmrazení to už nespoznáte. Pred použitím potom už len necháte najlepšie 4 hodiny pri izbovej teplote a môžete tak spracovať ako to váš recept popisuje.

    Druhá rada – Použiť do varenia

    Ja viem, že toto nieje nič prekvapivé ale niekedy nieje nič lepšie ako ich hneď spotrebovať a vyrobiť či už vajíčkovú polievku, alebo napríklad jednoducho vo vajíčku obalený chlieb. Netreba nič skladovať a máte postarané o chutné predjedlo či prílohu.

    Tretia rada – Bielková poleva

    Bielky môžete použiť na prípravu polevy na zdobenie medovníkov či perníčkov.

    Suroviny:

    • 2 bielka (z veľkých vajec)
    • 300–350 g práškového cukru (preosiaty)
    • 1–2 ČL citrónovej šťavy

    Postup:

    • Vyšľahajte bielka s práškovým cukrom a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
    • Poleva by mala mať hustú, krémovú konzistenciu.

    Štvrtá rada – použiť bielka pri pečení do týchto skvelých bielkových dobrôt

    PAVLOVOVA ROLÁDA

    slovenský foodblog_recepis_Pavlovová bielková roláda_recept

    PAVLOVOVA TORTA/TORTIČKY

    Mini pavlova tortičky- jednoducho a chutno lydia argilli

    LASKONKY

    BAISER

    KOKOSKY

      PENOVÁ TORTA



      Čo so zvyšnými bielkami? 10 skvelých spôsobov na využitie

      Čo nájdete na recepis.sk?

      Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

      Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

      Nahliadni sem

      Obľúbené produkty

      Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.

      PRODUKTY

      Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

      Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

      Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

      Category:
      Tags: , ,

      Zápisník receptov

      (4 customer reviews)
      Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

      Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

      228 na sklade

      Category:
      Tags: , ,

      Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

      Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

      V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

      Index

      Máte surovinu a neviete čo s ňou?

      Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

      Populárne recepty

      Leave a Comment

      Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

      *