Ak máte radi rýchlu kuchyňu tak tento recept je pre vás to správne. Zatiaľ, čo sa varia špagety si opečieme mäso aj pripravíme omáčku a už po 15 minútach si môžete pochutnať na tejto dobrote.
Špagety Alfredo s chrumkavými kuracími prsiami
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
2l vody
1/2 balenia špagiet
2Pl hl múky
2Pl masla
250ml (hov) vývaru
100ml šľahačkovej smotany
100g strúhaného tvrdého syru /napr. cheddar
soľ, čierne korenie, 1čl sušeného cesnaku
1Pl šťavy z citróna
bylinky
500g kuracích pŕs
Marináda: 2PL oleja, soľ, čierne korenie, 1čl sladkej papriky, sušený cesnak
Postup
- Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu. Keď zovrie ju osolíme 1lyžicou soli a pridáme špagety. Znížime teplotu a varíme ca 10 minút (podľa inštrukcií na obale)
- Na marinádu si zmiešame olej, soľ, korenie, papriku a cesnak a v marináde obalíme kuracie prsia. Panvicu nahrejeme, pridáme olej a najskôr zprudka (ca 2min na strane) opečieme kuracie prsia. Potom znížime teplotu a prikryjeme kuracie prsia, necháme ešte asi 8 minút pomaly piecť aby sa dobre tepelne upravili zvnútra.
- Zatiaľ, čo sa varia cestoviny a dusí mäso sa postaráme o omáčku. Na to v panvici zohrejeme maslo a múku a miešame, až sa spoja. Zalejeme studeným (!) vývarom a roztrepeme aby zanikli prípadné hrčky. Vrátime na sporák, pridáme smotanu a dochutíme soľou, korením, cesnakom prípadne bylinkami. Varíme ešte ca 5 minút.
- Na záver pridáme do omáčky citrónovú šťavu. Potom cestoviny zlejeme, pridáme k omáčke a kuracie prsia už len pokrájame na plátky a môžeme servírovať.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Špagety Alfredo s chrumkavými kuracími prsiami
Čo nájdete na recepis.sk?
Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Novinky
Novinka
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
Obľúbené produkty
Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€
Viac o kurze Buchty nájdete tu
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.