Krémovitá tekvicová polievka so zázvorom

Začína sa sezóna tekvíc a takto pripravená polievka patrí k naším absolútnym favoritom. Jej príprava je mimoriadne jednoduchá, odporúčam vyskúšať. Ja osobne ju rada pripravujem buď z maslovej alebo hokkaido tekvice. Tentoraz vyhrala maslová tekvica.

Jump to Recipe

Recept

Krémovitá tekvicová polievka so zázvorom

Recipe by lydia.argilliCourse: Polievky, Vegánske recepty
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1 tekvica (maslová/hokkaido)

  • 1 veľká kuchynská cibuľa

  • Kus čerstvého zázvoru (veľký asi ako palec na ruke)

  • 4-5 ks zemiakov

  • 2l vody/vývaru

  • 100ml sladkej smotany (rastlinnej)

  • Soľ, čierne korenie, sušené čili

Postup

  • Tekvicu umyjeme, rozkrojíme a vyberieme semiačka a kdo chce ošúpe tekvicu (oba druhy tekvice majú jedlú šupku, avšak pri hokkaido odporúčam variť aj zo šupkou, lebo táto je príliš tvrdá na šúpanie, pri maslovej ide šúpanie ľahko).
  • Tekvicu pokrájame na malé kocky. Cibuľu takisto ošúpeme a pokrájame na drobno.
    V hrnci nahrejeme trochu oleja a začneme opekať cibuľu. Po 3 minútach, keď cibuľa zhnedne pridáme aj tekvicu a ďalej opekáme.
  • Medzitým si očistíme zemiaky a pokrájame na kocky.
    Keď začne tekvica dostávať farbu, pridáme jemným strúhlikom postrúhaný zázvor a potom všetko zalejeme vývarom/vodou.
  • Ochutíme soľou, čiernym korením a čili a necháme zovrieť. Potom stlmíme teplotu a varíme 20 minút.
    Následne rozmixujeme polievku ponorným mixérom, prilejeme sladkú smotanu a už len podľa chuti dochutíme soľou ak treba.

Notes

  • Moje deti maju túto polievku mimoriadne radi s chrumkavými krutónami.
e-kniha polievky privarky recepis

Hľadáte inšpiráciu na chutné polievky či prívarky?

Tak nezabudnite nahliadnúť do mojej kuchárskej knihy venovanej tejto téme plnej chutných receptov na tradičné, mäsité ale aj bezmäsité polievky, ktoré potešia vašu rodinu.

Knihu si môžete za symbolickú cenu zakúpiť tu- POLIEVKY A PRÍVARKY

Krémovitá tekvicová polievka so zázvorom

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*