Recepis.sk_food photography_Lydia Argilli_recept_Zemiakový šalát s vývarom - mokrý šalát

Zemiakový šalát s vývarom – mokrý šalát

V Nemecku sa vyskytuje veľké množstvo tradičných zemiakových šalátov, ktoré sú v závislosti od regiónu kompletne rozličné svojou prípravou. Od majonézových až po bez majonézové, nájdete ich naozaj v rôznych variantoch. Mne osobne veľmi učaroval tento takzvaný mokrý zemiakový šalát, ktorý sa pripravuje tak, že sa uvarené zemiaky polievajú vrelým vývarom. Tento šalát je skvelou prílohou k pečenému či grilovanému mäsu a stojí za vyskúšanie. Verte, že vám majonéza nebude vôbec chýbať, je aj bez nej krásne krémovitý.

Jump to Recipe

Recept

Zemiakový šalát s vývarom – mokrý šalát

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1 kg zemiakov uvarených v šupke

  • 300ml vývaru (zeleninový alebo mäsový)

  • 3 PL ocot (najlepšie jablčný ocot)

  • 1 PL horčice

  • 2 PL oleja

  • 1 cibuľa (červená je krajšia)

  • Pažítka/petržlenová vňať

  • soľ, čierne korenie

Postup

  • Zemiaky uvaríme do mäkka v šupe, potom necháme vychladnúť. Keď sú zemiaky studené tak ich ošúpeme a pokrájame na tenučké plátky. Vložíme do vysokej misky. Osolíme ich a okoreníme čiernym korením.
  • V panvici si nahrejeme olej a pridáme cibuľu pokrájanú na kocky (trochu cibuľky si odložíme bokom na ozdobu). Opekáme na nízkom ohni až dostane cibuľka zlatistú farbu. Pridáme potom horčicu a ja ju zvyknem ca. minútu ešte piecť spolu s cibuľkou, tak sa uvoľní ešte viac arómy. Potom všetko zlejeme vývarom a pridáme ocot. Necháme nálev zovrieť.
  • Potom ešte vrelý nálev nalejeme na zemiaky a dobre premiešame. Prikryjeme a necháme aspoň hodinu, najlepšie však na noc stáť. Potom už len odzobíme posekanou pažítkou či petržlenovou vňaťou, prípadne zvyškom cibuľky.

Zemiakový šalát s vývarom – mokrý šalát

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*