Neviem ako je to u vás, ale ja mám tak raz-dva krát v roku veľké upratovanie mojej špajzy a to najmä pred letom, keď viem, že čoskoro príde veľa nových dobrôt zo záhradky, ktoré budem musieť uskladniť. A tak si vždy prevetrám celé zásoby a snažím sa potom v tých najbližších dňoch a týždňoch spracovať veci, ako napríklad aj džemy.
A tak vznikol aj recept na túto skvelá šťavnatú bábovku, ktorá je nielen krásne mäkučká ale zároveň aj šťavnatá a plná chuti. Samozrejme, že podľa džemu sa vám zafarbí aj cesto, ja som tentoraz zvolila bazovú, ktorá je celkom neutrálna, ale ak zvolíte napríklad černicovú, budete mať krásne fialkovasté cesto.
Recept
Super šťavnatá bábovka z džemu
Course: Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
4 vajíčka
50g kr. cukru
1 vanilkový cukor
½ prášku do pečiva
180g hl. múky
20g kakaového prášku + 2 PL vody
150ml džemu
100ml oleja
štipka soli
Postup
- Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do penista. Počas šľahania postupne pridávame olej a ten tiež dobre prešľaháme aby všetko dostalo krémovou konzistenciu.
- Pridáme tiež džem, vanilkový cukor a vodu ako aj suché komponenty- múku a prášok na pečenie. Časť cesta potom nalejeme do vymastenej bábovkovej formy. Necháme si asi za šálku cesta v miske.
- Do toho primiešame kakao ako aj 2 PL vody a premiešame. Kakaovú zmes nalejeme opatrne do bieleho cesta tak aby sa nám vytvoril dvojfarebný vzhľad. Bábovka by sa mala ako všetky piškótové cesta dávať do predhriatej rúry. Potom ju necháme piecť pri 160°C ca. 40minút do zlatista.
- Pred vyklopením z formy necháme bábovku kompletne vychladnúť, inak sa môže stať, že sa cesto poškodí.
Recipe Video
Môj tip
- Na testovanie, či už je hotová najlepšie zapichnúť do cesta špáratko a keď na ňom neostanú žiadne zbytky cesta, tak už je cesto hotové.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Super šťavnatá bábovka z džemu
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.