Tento jahodový dezert ako stvorený do horúceho počasia a nielen vyzerá skvelo, ale aj tak chutí. Kombinácia jahôd a Ricotta krému s jogurtette rezami je proste skvelá.
Recept
Lahodný jahodový dezert do pohára
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
300g jahôd
3PL vody
50g kr. cukru
1 PL kukuričného škrobu + 2Pl vody
1 balenie ricotta krému
2PL sladkej smotany
6ks jogurette dezertu
(biela čokoláda)
1 vanilkový cukor
Postup
- Začneme prípravou jahôd. Na to jahody očistíme a pokrájame na menšie kusy do hrnca, pridáme cukor a vodu a uvaríme do mäkka (ca. 10 minút). Potom rozmixujeme ponorným mixérom. V miske si zmiešame škrob s vodou a zmes prijeme ešte do horúcej jahodovej zmesi.
- Ricotta krém zmiešame v inej miske spolu so smotanou, vanilkovým prípadne práškovým cukrom. Pralinky Jogurette pokrájame nožom na malé kúsky a pridáme k ricotte. Kdo chce môže tiež pridať kusy bielej čokolády.
- Na záver plníme poháre. Najskôr ricotta krémom, potom jahodovou zmesou. Po naplnení necháme stáť aspoň 2 hodiny v chlade. Aby bolo plnenie jednoduchšie odporúčam použiť lievik alebo cukrárenské vrecko s väčším otvorom.
Recipe Video
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Lahodný jahodový dezert do pohára
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.