Tento recept vznikol v podstate z núdze, deti mi pomíňali vajíčka, ktoré som potrebovala na pečenie a ostali mi už len 2ks a marhule, čo bolo treba spotrebovať. Ten koláč ale bol vyjedený za pár minút, taká to bola dobrota a tak ho pripravujem s rôznym ovocím teraz pravidelne.
Jump to RecipeRecept
Najchutnejší marhuľový koláč len z 2 vajec
Course: Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Cesto
1 vajíčko
250g hl.múky
50g pr. cukru
125g mäkkého masla
- Plnka
250g Creme Fraiche/ kyslej smotany
1 vajíčko
2 Pl kukuričného škrobu
50g pr. cukru
1Pl roztopeného masla
ovocie (marhule)
1 vanilkovy cukor
Postup
- Začneme tým, že si necháme predhrievať trúbu na 180C, Následne dáme do misky múku, vajíčko, maslo a cukor a vypracujeme rukami hladké cesto. To zabalíme do fólie a dáme na pol hodinu oddychovať do chladničky.
- Medzitým si pripravíme ovocie a plnku. Marhule rozpolíme, odkvôstkujeme a posypeme vanilkovým cukrom.
Na plnku zmiešame creme Fraiche alebo kyslú smotanu s vajíčkom, škrobom, cukrom a maslom a vypracujeme hladkú plnku. - Cesto vyberieme z chladničky a medzi 2 papiermi na pečenie ho vygúľame na i niečo väčší polomer ako naša forma na pečenie. Ja používam tarte formu ale takisto je možné použiť aj tortovú formu. V oboch prípadoch formu vymastíme, preklopíme na ňu vygúlané cesto a rovnomerne vtačíme do formy. Prebytočné cesto zrežeme nožom a odložíme stranou.
- Nalejeme plnku, rozložíme rovnomerne ovocie a potom na vrch cesta postrúhame prebytočné cesto. Pečieme pri 180C ca. 35-40 minút do zlatista.
Recipe Video
Ďalšie recepty
Najchutnejší marhuľový koláč len z 2 vajec
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Najchutnejší marhuľový koláč len z 2 vajec
Tento recept vznikol v podstate z núdze, deti mi pomíňali vajíčka, ktoré som potrebovala na pečenie a ostali mi už len 2ks a marhule, čo bolo treba spotrebovať. Ten koláč ale bol vyjedený za pár minút, taká to bola dobrota a tak ho pripravujem s rôznym ovocím teraz pravidelne.Recept
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Zeleninová polievka s mäsovými guľkami
Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]