lydia argilli_food photography_bratislava_recept_Jahodová torta s mascarpone

Jahodová torta s mascarpone

Patríte k milovníkom tohto skvelého ovocia? Sladká, voňavá chuť čerstvých jahôd je niečo výnimočné a nič ju nevyzdvihuje lepšie ako šťavnatý jahodový koláč. Tento koláč je ideálny na každú príležitosť, od letných piknikov až po elegantné večere, a spája prirodzenú sladkosť jahôd s vlhkou a jemnou mrveničkou. Či už ste skúsený pekár alebo kuchársky nováčik, tento recept na jahodový koláč je jednoduchý a určite zaujme.

Jump to Recipe

Takisto sa oplatí vyskúšať tieto chutné jahodové recepty

slovenský foodblog_recepis_Pavlovová bielková roláda_recept
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Recept na jahodovú tortu

Jahodová torta

Recipe by lydia.argilliCourse: Letné recepty- džemy, zaváranie, zmrzlina, Pečieme, Sladké
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Cesto
  • 1 šálku/hrnček hl. múky (1šálka – 250ml)

  • 1 šálku kr. cukru

  • 1/2 šálky oleja

  • 1 vanilkový cukor

  • 1/2 prášku do pečiva

  • 5 vajíčok

  • Plnka
  • 200ml šľahačkovej smotany

  • 200g jemného tvarohového syru (Mascarpone)

  • 4PL pr. cukru

  • 1 vanilkový cukor

  • 1 balenie drtenej želatíny + 2Pl vody

  • Okrem toho
  • Jahodový džem

  • 250 g jahôd

Postup

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme šľahačkovú smotanu a opäť šľaháme.
    Postupne pridávame múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Kdo chce môže odobrať 2PL múky a nahradiť ich 2PL kukuričného škrobu. To dodá cesto peknú zlatistú farbu. Na záver pridáme oleja.
  • Cesto nalejeme do 2 menších tortových foriem (priemer 20cm) a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C ca. 40min. do zlatista.
  • Po upečení necháme vychladnúť a potom vyberieme z formy, Okolo spodného cesta umiestnime formu s 2cm väčším polomerom ako formu, v ktorej sme piekli cesto. Do prebytočného priestoru budeme neskôr klásť jahody. Spodné cesto pomažeme výdatne džemom.
  • Jahody pokrájame na plátky a postupne kladieme okolo polomeru torty.
  • Na plnku vyšľaháme smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom do tuha. Primiešame jemný krémovitý syr.
    Želatínu polejeme troškou vody a začneme ca. 30 sekúnd nahrievať na ohni. Hneď odoberieme a miešame, až sa kompletne roztopí. Primiešame k zvyšnej plnke a dobre premiešame.
  • Plnku dáme do cukrárenskej špičky a nanesieme najskôr medzi jahody a tortu, potom na povrch spodného plátu torty vyrobíme kruh, stred naplníme džemom. Položíme vrchný plát cesta a nanesieme zvyšnú plnku. Zarovnáme a potom dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky.
  • Na záver odstránime tortovú obruč a ozdobíme vrch torty zvyšnými jahodami prípadne mätovými lístkami.

Recipe Video

e-kniha recepty jahody recepis

Máte radi jahody? Tak nezabudnite nahliadnuť do mojej online kuchárskej knihy plnej chutných receptov s jahodami

Kuchárska kniha tu

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


  • Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Celý recept nájdete tu Belgické wafle


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*