lydia argilli_food photography_bratislava_Ako pripraviť kurací paprikáš s kolienkami

Ako pripraviť kurací paprikáš s kolienkami

U nás doma sa tradične pripravoval kurací paprikáš z vykostených kuracích stehien, teda z tmavého kuracieho mäsa, ale pre urýchlenú verziu postačia aj kuracie prsia. Aby paprikáš naozaj aj chutil paprikou, tak pridávam okrem korenia aj papriku, to umocní jeho chuť. Ak hľadáte recept na super rýchli obed, tak toto je zaiste ten správny recept.

Jump to Recipe

Ako sa vám tento recept zaručene podarí

Hlavným trikom tohto receptu je nechať papriku naozaj najskôr opiecť, nielen ju pridať do hotového pokrmu. Počas opekania sa uvoľní grilovacia aróma a mnohonásobné zintenzívni jej chuť.

Alternatívna príprava

Tradične sa pripravuje paprikáš s kyslou smotanou, ak teda chcete zameniť sladkú smotanu z mojho receptu za kyslú, dbajte len na to, ju najskôr rozmiešať v troche vody až potom za miešania pridať k mäsu, aby sa nevytvorili hrudky.

Recept na kurací paprikáš

Ako pripraviť kurací paprikáš s kolienkami

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 400g kuracieho mäsa (prsia alebo vykostené stehná)

  • 1 cibuľa

  • 1 červená paprika

  • (1 čili paprika)

  • 200ml vody

  • 100ml sladkej smotany

  • 1 PL červenej papriky

  • soľ, čierne korenie

  • 2PL hl. múky

  • trošku octu

Postup

  • Kuracie mäso umyjeme, osušíme a okoreníme soľou a čiernym korením, prípadne sušeným cesnakom. Cibuľu pokrájame na prúžky, papriku na kocky.
  • Panvicu nahrejeme a pridáme papriku spolu s olejom a zrpudka opekáme, až začne dostávať tmavé miesta. Pridáme cibuľu a kuracie mäso a teplotu znížime. Opekáme až sa mäsu zatiahnu póry. Potom posypeme múkou a paprikou.
  • Následne zalejeme vodou a necháme 10 minút zakryté dusiť.
  • Na záver prilejeme smotanu a podľa chuti ešte dochutíme soľou (octon) a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

Recipe Video

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


  • Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Celý recept nájdete tu Belgické wafle


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*