Lydia_Argilli_food_photography-Orechove rezy bez muky s karamelovou plnkou

Zákusok na nedelu – Orechový s karamelovou plnkou

Ak máte radi chuť orechov, tak na tomto zákusku si zaručene pochutíte. Cesto plné orechov a k tomu lahodná plnka s karamelovou chuťou zakončená nadýchanou šľahačkou a čokoládovou polevou. Ak to znie pre vás lákavo, tak len smelo to tohto chutného dezertu. Skvelý tiež na príležitosti ako veľká noc či vianoce.

Prečítajte si rady

Ako pripraviť karamel

Orechové zákusky s karamelovou plnkou

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 200g pomletých orechov

  • 4 vajíčka

  • 150g kr. cukru

  • 1/2 čl prášku do pečiva

  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku

  • 120g roztopeného masla

  • Karamelová plnka
  • 350ml mlieka

  • 1 pudingový prášok s karamelovou chuťou

  • 4PL kr. cukru

  • 50g masla izbovej teploty

  • Zvyšné suroviny
  • 200ml šľahačkovej smotany

  • 1 vamilkový cukor

  • 1 stužovač smotany

  • 150g čokoládovej polevy

  • 50g posekaných opražených orechov na ozdobu

Postup

  • Začneme prípravou cesta. Na to si pomelieme orechy na jemno.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuha. Pridáme maslo izbovej teploty a prešľaháme. Následne pridáme tiež orechy a vanilkový pudingový prášok ako aj prášok do pečiva a vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto nanesieme na papierom vyložený plech na pečenie – môj ma rozmes 33*25cm. Necháme piecť pri 160C ca 50 minút do chrumkava. Potom necháme vychladnúť a buď umiestníme okolo cesta cukrárenskú obruč, alebo ho vložíme späť do plechu v ktorom sme piekli.
  • Na karamelovú plnku si uvaríme hustý puding. Na to dáme najskôr variť 350ml mlieka a v zvyšnom mlieku vymiešame pudingový prášok a cukor. Keď mlieko zovrie, prilejeme pudingovú zmes a za miešania uvaríme hustý puding. Necháme ho kompletne vychladnúť.
  • Keď je puding studený môžeme ho ďalej spracovať. Na to najskôr v mieske vyšľaháme mäkké maslo a potom do neho postupne pridávame vychladnutý puding až vznikne hladká plnka. Tú nanesieme na vychladnutý korpus a rovnomerne rozotrieme. Necháme pol hodinu v chlade oddychovať.
  • Medzitým si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s tužovačom do tuha. Pridáme vanilkový cukor. Keď je karamelová zmes vychladnutá, nanesieme šľahačku a rovnomerne ju rozotrieme.
  • Čokoládovú polevu roztopíme nad parou. Potom ju necháme aspoň 10 minút chladiť a potom opatrne lyžičkou nanesieme na šľahačku. Ja osobne som urobila do čoklády vlnkový vzor, ale nemusí byť.
  • Na záver si na panvici bez oleja opražíme trocha posekaných orechova potom nimi ozdobíme vrch naších rezov.
  • Pred servírovaním necháme aspoň hodinu ešte oddychovať v chlade.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Zákusok na nedelu – Orechový s karamelovou plnkou

Ak máte radi chuť orechov, tak na tomto zákusku si zaručene pochutíte. Cesto plné orechov a k tomu lahodná plnka s karamelovou chuťou zakončená nadýchanou šľahačkou a čokoládovou polevou. Ak to znie pre vás lákavo, tak len smelo to tohto chutného dezertu. Skvelý tiež na príležitosti ako veľká noc či […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Tento snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]


  • Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]


  • Makový závin so slivkami

    Makový závin so slivkami

    Možno aj vy patríte k milovníkom maku, ale už dávno som zistila, že mak skvelo dopĺňa aj chute kvôstkového ovocia ako napríklad čerešne či slivky. Ich kombinácia je neskutočne chutná a tak som nám pripravila k sezóne sliviek tento makový závin so slivkami. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*