Lydia_Argilli_food_photography-Orechove rezy bez muky s karamelovou plnkou

Zákusok na nedelu – Orechový s karamelovou plnkou

Ak máte radi chuť orechov, tak na tomto zákusku si zaručene pochutíte. Cesto plné orechov a k tomu lahodná plnka s karamelovou chuťou zakončená nadýchanou šľahačkou a čokoládovou polevou. Ak to znie pre vás lákavo, tak len smelo to tohto chutného dezertu. Skvelý tiež na príležitosti ako veľká noc či vianoce.

Prečítajte si rady

Ako pripraviť karamel

Orechové zákusky s karamelovou plnkou

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 200g pomletých orechov

  • 4 vajíčka

  • 150g kr. cukru

  • 1/2 čl prášku do pečiva

  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku

  • 120g roztopeného masla

  • Karamelová plnka
  • 350ml mlieka

  • 1 pudingový prášok s karamelovou chuťou

  • 4PL kr. cukru

  • 50g masla izbovej teploty

  • Zvyšné suroviny
  • 200ml šľahačkovej smotany

  • 1 vamilkový cukor

  • 1 stužovač smotany

  • 150g čokoládovej polevy

  • 50g posekaných opražených orechov na ozdobu

Postup

  • Začneme prípravou cesta. Na to si pomelieme orechy na jemno.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuha. Pridáme maslo izbovej teploty a prešľaháme. Následne pridáme tiež orechy a vanilkový pudingový prášok ako aj prášok do pečiva a vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto nanesieme na papierom vyložený plech na pečenie – môj ma rozmes 33*25cm. Necháme piecť pri 160C ca 50 minút do chrumkava. Potom necháme vychladnúť a buď umiestníme okolo cesta cukrárenskú obruč, alebo ho vložíme späť do plechu v ktorom sme piekli.
  • Na karamelovú plnku si uvaríme hustý puding. Na to dáme najskôr variť 350ml mlieka a v zvyšnom mlieku vymiešame pudingový prášok a cukor. Keď mlieko zovrie, prilejeme pudingovú zmes a za miešania uvaríme hustý puding. Necháme ho kompletne vychladnúť.
  • Keď je puding studený môžeme ho ďalej spracovať. Na to najskôr v mieske vyšľaháme mäkké maslo a potom do neho postupne pridávame vychladnutý puding až vznikne hladká plnka. Tú nanesieme na vychladnutý korpus a rovnomerne rozotrieme. Necháme pol hodinu v chlade oddychovať.
  • Medzitým si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s tužovačom do tuha. Pridáme vanilkový cukor. Keď je karamelová zmes vychladnutá, nanesieme šľahačku a rovnomerne ju rozotrieme.
  • Čokoládovú polevu roztopíme nad parou. Potom ju necháme aspoň 10 minút chladiť a potom opatrne lyžičkou nanesieme na šľahačku. Ja osobne som urobila do čoklády vlnkový vzor, ale nemusí byť.
  • Na záver si na panvici bez oleja opražíme trocha posekaných orechova potom nimi ozdobíme vrch naších rezov.
  • Pred servírovaním necháme aspoň hodinu ešte oddychovať v chlade.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*